Antena Meniu Search
x

Video Hackerul român, Mihai Păunescu, zis şi "Virus", arestat în Columbia după ce ar fi ajutat la crearea şi distribuirea virusului "Gozi"

Un hacker român aflat în spatele unuia dintre cei mai periculoşi viruşi creaţi în istoria informaticii a fost arestat în Columbia. Mihai Ionuț Păunescu zis şi "Virus" a fost reţinut de poliţia din statul sud-american pe aeroportul din Bogota.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 18:01

Vezi și
  • unul dintre creatorii și principalul distribuitor al „Gozi”

Cu ajutorul virusului "Gozi", în perioada 2007-2012 au fost inflitrate peste un milion de calculatoare americane, inclusiv ale mai multor multinaţionale, bănci şi organizaţii precum NASA.

În total au fost produse pagube de zeci de milioane de dolari. O instanţă din New York l-a condamnat în 2016 la trei ani şi o lună de închisoare în acest caz. În această operaţiune, românul a fost ajutat de alţi doi cetăţeni din Europa de Est, inculpaţi la rândul lor. Mihai Ionuț Păunescu urmează să fie extrădat în Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Hackerul român, Mihai Păunescu, zis şi "Virus", arestat în Columbia după ce ar fi ajutat la crearea şi distribuirea virusului "Gozi"