Încă un cadru medical a pierdut lupta cu COVID-19. Medicul Gheorghe Şoană s-a stins din viaţă la spital, unde era internat de pe 24 decembrie

De Monica Palade.
Publicat: 12.01.2021, 21:28.
Actualizat: 12.01.2021, 21:28

Încă un cadru medical a pierdut lupta cu Covid-19. Medicul şi profesorul vrâncean Gheorghe Şoană s-a stins din viaţă la spital, unde era internat de pe 24 decembrie.

Medicul Gheorghe Şoană

Încă un cadru medical a pierdut lupta cu COVID-19. Medicul Gheorghe Şoană s-a stins din viaţă la spital, unde era internat de pe 24 decembrie

Facebook

Deşi ultimul test a fost negativ, semn că reuşise să învingă boala, corpul i-a fost afectat de virus, care i-a atacat alte organe.

Doctorul Gheorghe Şoană preda şi la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila Focșani, unde generaţii întregi de cadre medicale au ieşit sub îndrumaea sa.

Mesaje emoţionante pe pagina de Facebook

Colegii săi au transmis un mesaj emoţionant. „Astăzi este o zi tristă pentru noi, cadrele didactice de la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila Focșani, colegul nostru, Dr.Șoană Gheorghe, a pierdut lupta cu boala.

Suntem îndurerați, iar cuvintele nu pot exprima ceea ce simțim acum, la aflarea veștii.
A fost un om deosebit, un coleg extraordinar, un medic de excepție, un profesor care avea răspuns la orice fel de întrebare.

Ne vom aminti mereu cu drag de dumneavoastră și vă vom simți lipsa. Drum lin printre îngeri,domnule doctor!!! Sincere Condoleanțe!!”.

Şi foştii colegi de la Spitalul Judeţean au postat un mesaj de adio: „Condoleanțe familiei, prietenilor și apropiaților celui care fost doctor Gheorghe Șoană, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din Vrancea.

Generații întregi de medici și zeci de mii de pacienți l-au iubit și apreciat pentru profesionalism, bunătate și optimismul permanent pe care îl insufla celor din jur.
Dumnezeu să-l ierte!”.

Medicul Eduard Gherzan a pierdut lupta cu virusul înainte de a împlini 50 de ani

Doliu a fost şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara. Medicul Eduard Gherzan a pierdut lupta cu virusul. El ar fi împlinit 50 de ani în această lună. Medicul s-a simţit rău încă din luna decembrie, însă a ajuns mult prea târziu la spital.

„Nenorocitului asta de virus, ne-a mai luat un coleg.... EDUARD GHERZAN., în ianuarie ar fi împlinit virsta de 50 ani. A lucrat SPITAL JUDETIAN DE URG. TIMIȘOARA, CASA AUSTRIA RADIOLOGIE. Un coleg și prieten minunat. Drum lin către stele și Dumnezeu sa te odihneasca în pace suflet minunat”, scrie pe pagina de Facebook Medici la datorie.


Şi medicul Mihai Horia Nicolae a pierdut lupta cu coronavirus

Medicul Mihai Horia Nicolae a murit, miercuri, la 68 de ani. Reputatul specialist era şeful Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Mangalia şi fusese infectat cu noul coronavirus.

De-a lungul carierei profesionale, dr. Mihai Horia Nicolae a efectuat peste 10.000 de operaţii. Cel mai mult se mândrea că a realizat prima endoproteză de şold în judeţul Constanţa, în 1987, intervenţie pe care o realiza foarte des la unitatea medicală din Eforie Sud.

Doliu şi la spitalul Gherla

Doliu a fost şi la Spitalul din Gherla, unde medicul Shalash Abdel Rahman, şeful compartimentului Chirurgie al Spitalului Gherla, a murit de COVID-19. Doctorul avea 60 de ani şi a suferit mai multe complicaţii cauzate de infecţia cu COVID-19.

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Spitalului Municipal Gherla.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.