A murit reputatul medic Mihai Horia Nicolae: "Este un adevărat șoc pentru lumea medicală"

De Veronica Micu.
Publicat: 07.01.2021, 08:10.
Actualizat: 07.01.2021, 08:27

Doliu în lumea medicală după ce dr. Mihai Horia Nicolae a murit, miercuri, la 68 de ani. Reputatul specialist era şeful Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Mangalia.

A murit reputatul medic Mihai Horia Nicolae: Este un adevărat șoc pentru lumea medicală

Facebook

Potrivit Adevărul, medicul constănţean era infectat cu noul coronavirus.

De-a lungul carierei profesionale, dr. Mihai Horia Nicolae a efectuat peste 10.000 de operaţii.

Cel mai mult se mândrea că a realizat prima endoproteză de şold în judeţul Constanţa, în 1987, intervenţie pe care o realiza foarte des la unitatea medicală din Eforie Sud.

Spitalul Municipal Mangalia, dar şi colegi ai medicului au postat pe Facebook zeci de mesaje de condoleanţe.

"Colectivul Spitalului Municipal Mangalia anunță cu adânca tristețe trecerea în neființă a cunoscutului medic ortoped, Mihai - Horia Nicolae. Dispariția prematură a colegului nostru este un adevărat șoc pentru lumea medicală din județul Constanta și mai ales pentru Ortopedia dobrogeana. La spitalul municipal Mangalia, dl. Dr. Nicolae activa de mai mulți ani, timp in care a făcut efectiv minuni pentru pacienții săi. În calitate de șef al Secției Ortopedie-Traumatologie, era mereu la datorie, își trata colegii și pacienții, deopotrivă, cu respect și altruism. Întreg personalul Spitalului nostru transmite condoleanțe și regrete eterne familiei îndurerate!

Odihnă veșnică în lumea celor drepți, dragul nostru coleg!", a scris Spitalul Municipal Mangalia.

Medicul Mihai Horia Nicolae era absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, promoţia 1978. Dr. Nicolae era medic specialist ortopedie-traumatologie din anul 1985, la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală de la Eforie Sud.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.