Antena Meniu Search
x

Video "Mami, mie nu-mi mai bate inimioara". La 5 ani, Maia are nevoie de ajutor pentru o intervenţie chirurgicală. Fetiţa suferă de insuficiența cardiacă

Într-un an, împreună, am salvat 37 de inimi de copii. Alte cinci așteaptă să fie reparate și... până la operații mai este extrem de puțin timp. De aceea, facem apel la generozitatea voastră și iar, tot împreună, putem să redăm cinci copilării celor cinci fetițe pe care dorim să le ajutăm. Una dintre ele este Maia Ștefania și filmarea poveștii ei a fost o bucurie. Maia ne-a mărturisit că inima este… obosită și ar vrea să fie sănătoasă. Și după aceea, să se transforme în prințesa Elsa. Sau în Ana…, nu s-a hotărât încă.

de Redactia Observator

la 13.06.2024 , 15:19

Ea este Maia Ștefania. Pentru cei care nu o cunosc, fetița pare un copil perfect normal. "Eu trebuie să mă fac bine și vreua să fiu Eliza (n.r.: Elsa) Prințesa și vreau să fie inima bună", spune Maia Ștefania

Maia spune despre inima ei că este obosită dar copila de cinci ani știe să e bolnavă și a auzit în casă și cuvântul operație. "Pe parcursul sarcinii nu ni s-a spus că o naștem cu probleme", spune mama Maiei. 

Suferă de insuficienţă cardiacă 

Vezi și

Pentru insuficiența cardiacă a Maiei, clasa întâi, și pentru canalul arterial persistent stanga-dreapta, medicii au recomandat monitorizare, în speranța că acea gaură mică din inimă se va închide de la sine. Totuși la Iași, au pus-o pe lista de așteptare pentru operație. 

"Până acum am umblat la foarte multe spitale dar degeaba. Am așteptat până la vârsta de patru ani pentru că ni s-a spus că s-ar putea să se închidă și nu s-a închis. Din ce în ce crește, la ea se agravează. A început să I se înfunde și o valvă în partea plămânului", mai spune mama Maiei.

Cu boala în proces de agravare, părinții Maiei au luat iar drumul Iașiului. La ultima investigație, vestea nu a fost deloc bună. "Ni s-a spus că în 3-6 luni ea trebuie rezolvată, trebuie operată. E o nevoie urgentă pentru operație! îmi spune: mami, mie nu-mi mai bate inimioara". 

În câteva zile, Maia și alte patru copile au șansa să fie operate în misiunea umanitară cardiopediatrică de vară de la Spitalul Clinic Sanador. Chirurgul pediatru Petru Liuba va veni special din Suedia pentru aceste cinci fetițe.

"Cei care vor să ne ajute… puteți trimite un SMS la 8848, cu 2 euro. Poate pentru voi nu înseamnă nimic dar pentru noi înseamnă să ne salvăm copilul, adică fetița noastră să fie bine", este rugămintea mamei Maiei.

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat ȘI acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri sociale » "Mami, mie nu-mi mai bate inimioara". La 5 ani, Maia are nevoie de ajutor pentru o intervenţie chirurgicală. Fetiţa suferă de insuficiența cardiacă