Antena Meniu Search
x

Mâncare ca la mama acasă pentru bolnavii din Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu

Cine spune că mâncarea de spital trebuie să fie fără gust şi neplăcută se înşală! Unul dintre locurile unde se mănâncă cel mai bine în Sibiu este Spitalul de Pneumoftiziologie. Bolnavii de acolo au parte de mâncăruri ca la mama acasă şi asta pentru că bucătăresele au pregătit cămara pentru iarnă cu zarzvaturi şi murături făcute după reţete tradiţionale şi fără conservanţi.

de Redactia Observator

la 22.10.2020, 17:43

Vezi și
  • Bolnavii din Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu se bucură de mâncăruri delicioase
  • Bucătăresele au pregătit cămara pentru iarnă cu zarzvaturi şi murături
  • Peste 800 de kilograme de legume conservate au fost pregătite după reţete tradiţionale

Bucătăresele Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu muncesc la foc continuu pentru a le asigura pacienţilor internaţi mâncăruri bogate în vitamine şi nutrienţi esenţiali pentru recuperarea sănătăţii. Salată de ardei gras cu roşii şi pastă de ardei capia, varza murată, gogoşari sau gogonele. Sunt doar câteva dintre cele peste 800 de kilograme de legume conservate pregătite după reţete tradiţionale.

Simona Luca, asistent de dietetică: Murăturile sunt cea mai banală, naturală şi românească formă de probiotice, indiferent că vorbim de varză, gogoşari, gogonele, castraveţi sau conopidă. Ideal este să fie conservate în saramură care are la bază fermentaţia lactică. Având în vedere că pacienţii noştri au şi Covid, boala actuală, încercăm să le facem viaţa şi şederea cât mai plăcută aici.

Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu: Încercăm să îmbunătăţim hrana şi cu gustul necesar, dar şi din punct de vedere al managementului ne ajută lucrul acesta, pentru că şi costurile scad.

Pacienţii spitalului din Sibiu primesc zilnic trei mese principale şi două gustări. Iar delicatesele gătite cu drag de personal sunt apreciate de către toată lumea.

''Mâncarea este foarte bună, condiţiile de cazare foarte bune'', spune un pacient.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a fost desemnat spital-suport pentru tratarea pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2. Peste 300 de pacienţi cu COVID-19 au fost externaţi până acum de la spitalul sibian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mâncare ca la mama acasă pentru bolnavii din Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu