Antena Meniu Search
x

Mariana, asistenta din Rădăuți grav bolnavă de Covid-19, a fost detubată. ”Mămica mea își revine! Ați făcut o minune!”

Asistentă medicală din Rădăuți, diagnosticată cu o formă gravă de Covid-19 și adusă de urgență cu elicopterul la București, își revine și a fost deja detubată.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.09.2020, 09:54

Mariana, asistenta din Rădăuți bolnavă de Covid-19, a fost detubată
Mariana, asistenta din Rădăuți bolnavă de Covid-19, a fost detubată - Facebook/Mihaela Ramona
  • Mariana Rodica Petrariu a făcut o formă gravă de Covid-19 și a avut nevoie de un tratament cu plasmă pentru a fi salvată.
  • Fiica asistentei a lansat numeroase apeluri ca oamenii să doneze plasmă și să îi salveze mama.

Mariana Rodica Petrariu are 52 de ani și este asistentă medicală la Spitalul Municipal Rădăuți. Femeia s-a infectat cu noul coronavirus și a făcut o formă severă a bolii. 

Pentru că singura ei șansă la viață era un tratament cu plasmă de la donatori vindecați, fiica asistentei a făcut mai multe apeluri emoționante prin care a cerut sprijin să-și salveze mama.

Recent, fiica femeii a postat pe Facebook un mesaj în care scrie că mama ei a fost detubată și a început deja exercițiile de recuperare pentru musculatură și plămâni.

”Mama a fost ieri extubată. Astăzi a început să facă exerciții de recuperare pentru musculatură și plămâni! Vă vine să credeți ce ați făcut voi toți pentru mama? O MINUNE. Mulțumesc tuturor cadrelor medicale din Rădăuți, Suceava, București, Managerului Spitalului Rădăuti (dl. Traian Andronachi) care au fost și sunt alături de mama. Toți ați fost eroi. Pentru mama și pentru noi, familia. Nu sunt cuvinte prin care să îmi exprim recunoștința. Tuturor persoanelor care ne-au fost alături, cu o vorbă bună, cu un gând bun, cu un sfat. Tuturor persoanelor care au donat plasmă. Tuturor celor care mi-au scris și s-au implicat. Vă mulțumesc!”, este mesajul scris pe Facebook de Mihaela Ramona, fiica asistentei de la Rădăuți.

Condiții pentru donatorii de plasmă:

- donatorul să fie diagnosticat pozitiv cu cel mult două luni în urmă

- cu cel puțin 14 zile și cel mult o lună de când s-a negativat

- fără boli autoimune, hipertensiune, boli cronice

- vârsta pana la 50 de ani dacă este la prima donație

- vârsta pana la 60 de ani daca este la a doua donație

- la donație se cer buletin test covid pozitiv și bilet de externare / scrisoare medicală din spital

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mariana, asistenta din Rădăuți grav bolnavă de Covid-19, a fost detubată. ”Mămica mea își revine! Ați făcut o minune!”