Antena Meniu Search
x

Mariana, o asistentă bolnavă de Covid-19 și intubată, are nevoie urgent de plasmă: "Acesta este un strigăt de ajutor..."

Mihaela Ramona, fiica unei asistente medicale care s-a infectat cu coronavirus și a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Suceava, face un apel disperat pentru a găsi donatori de plasmă. Tratamentul de acest gen este printre puținele care au dat rezultate concludente.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.09.2020, 16:50

Asistentă din Rădăuți cu coronavirus
Mariana Rodica-Petrariu este intubată la Spitalul Județean Suceava, după ce s-a infectat cu coronavirus - Facebook / Mihaela Ramona
  • Mariana Rodica-Petrariu este asistentă la Spitalul din Rădăuți
  • Fiica ei încearcă să găsească donatori de plasmă

În acest moment, Mariana Rodica-Petrariu, asistentă medicală la spitalul din Rădăuți, a fost intubată și se luptă pentru a trăi. "Ajutați-mă să o am alături pe mămica mea. Vă rog!"​, a scris fiica ei pe Facebook.

"Cu toții o cunoașteți pe mama mea.. Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și o soție dedicată. O familistă convinsă, o persoană care sărea în ajutor mereu. Un om minunat.

Acesta este un strigăt de ajutor.. din partea unei fiice de 24 de ani pentru mama ei! Mama mea este internată la terapie Intensivă în Spitatul Sf Ioan cel Nou din Suceava cu diagnostic COVID pozitiv. A fost intubată astăzi.

Vă rog cei care puteți să ne ajutați să donați PLASMĂ, pentru PETRARIU MARIANA-RODICA, grupa de sânge A2, Rh pozitiv.

SOS. Ajutați-mă să o am alături pe mămica mea. Va rog! Distribuiți mesajul la cât mai multă lume", a postat Mihaela Ramona.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Condiții de donare plasmă pentru bolnavi de coronavirus: 

- donatorul să fie diagnosticat pozitiv cu cel mult două luni în urmă

- cu cel puțin 14 zile și cel mult o lună de când s-a negativat

- fără boli autoimune, hipertensiune, boli cronice

- vârsta pana la 50 de ani dacă este la prima donație

- vârsta pana la 60 de ani daca este la a doua donație

- la donație se cer buletin test covid pozitiv și bilet de externare / scrisoare medicală din spital

*Acest articol a fost realizat cu ajutorul informațiilor transmise de corespondentul Observator Andreea Petrescu.

Citește și:

    Fiul unei femei cu COVID moartă la Cluj, mărturie cumplită: "Biata mama, au tras fermoarul sacului peste ea, dezbrăcată complet"

    Ți-a plăcut acest articol?

    Like
    Întrebarea zilei

    Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

    Observator » Stiri sociale » Mariana, o asistentă bolnavă de Covid-19 și intubată, are nevoie urgent de plasmă: "Acesta este un strigăt de ajutor..."