Antena Meniu Search
x

Semne de întrebare în cazul medicului de la Suceava reinfectat cu COVID-19. „Probabil, primul episod a fost supraevaluat”

Cazul medicului de la Suceava reinfectat cu coronavirus ridică mai multe semne de întrebare specialiștilor, care se verifică acum dacă nu cumva prima îmbolnăvire a fost ”supraevaluată”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.06.2020, 16:45

Semne de întrebare în cazul medicului de la Suceava reinfectat cu COVID-19
Semne de întrebare în cazul medicului de la Suceava reinfectat cu COVID-19 - Facebook/Monica Terteliu
  • Șefa Secției Boli Infecțioase din SJU Suceava este primul medic din România care s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de COVID-19.
  • Doctorița Monica Terteliu a fost internată și e într-o stare generală bună.

Șefa Secției Boli Infecțioase din SJU Suceava, dr. Monica Terteliu, a devenit astfel ”caz științific” pentru că este primul medic din România care s-ar fi îmbolnăvit de coronavirus pentru a doua oară.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, a declarat, vineri, că ”primul episod așa-zis de boală al doamnei doctor se poate să fi fost supraevaluat în sensul să fi avut o colonizare nazală cu un rezultat PCR pozitiv”.

”Pe măsură ce se va înțelege fiziopatologia bolii și se vor desluși misterele care înconjoară acest virus, SARS-COV-2, vom putea trage concluzii pertinente. În orice caz, actualul episod de boală al doamnei doctor nu necesită Terapie Intensivă, dumneaei este internată în Secția spitalului, e într-o stare generală bună, cu ameliorare a simptomatologiei. Nu necesită niciun transfer, nici în Terapie Intensivă, nici în altă unitate spitalicească”, a spus dr. Valeriu Gavrilovici.

Medicul Valeriu Gavrilovici susține că și programul extenuant al doctoriței ar fi putut contribui la îmbolnăvirea acesteia.

”Doamna doctor a fost și este un exemplu de respectarea regulilor de echipare, de dezechipare, de respectarea circuitelor, însă în cazul de față bănuim că programul extenuant pe care doamna doctor și l-a asumat, deci devotamentul, abnegația și dăruirea doamnei doctor pot fi catalogate drept împlinirea cu asupra demăsura vocației de medic. Doamna doctor a fost prezentă în spital aproape șapte zile din șapte. A stat de bunăvoie, nu i-a impus nimeni, a fost dorința dumneaei să răspundă tuturor solicitărilor. A stat și câte 12 ore pe zi în spital sau chiar mai mult și bănuim că din păcate acest efort i-a subrezit un pic sănătatea și i-a scăzut imunitatea, fapt care probabil că a contribuit la această infectare endogenă, probabil din depozit viral de care nu se putea ști și nu se putea bănui câtă vreme doamna doctor a avut două teste negative la primul episod de boală. Deci nu avem nicio bănuială că ar fi o infectare exogenă”, a spus el. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Semne de întrebare în cazul medicului de la Suceava reinfectat cu COVID-19. „Probabil, primul episod a fost supraevaluat”