Meniu LIVE
Search
x

Orban: "Regulile trebuie să rămână valabile foarte mult timp, chiar dacă va trece vârful epidemiei"(Video)

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Observator, că regulile impuse de Guvern pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus ar putea să rămână valabile și mult timp după ridicarea stării de urgență.

De Redactia Observator la 10.04.2020, 21:59
Vezi și

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Observator, că regulile impuse de Guvern pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus ar putea să rămână valabile și mult timp după ridicarea stării de urgență.

Ludovic Orban: "Noi nu am interzis, ci am introdus în Ordonanța Militară obligația de a respecta ca și în supermarketuri și în alte locuri acele reguli de asigurare a distanței fizice, atunci când oamenii așteaptă să-și cumpere produse, cu dorința de a reduce posiblitatea de transmitere a virusului. Nici n-am avut vreodată intenția să interzicem activitatea piețelor, multe dintre ele sunt în aer liber. Singura problemă este atunci când oamenii așteaptă ca să cumpere un produs să stea la o distanță de minim 1,5 metri și tocmai asta am solicitat prin articolul din Ordonanță, prezentat public aseară"

Sandra Stoicescu: "Să nu se relaxeze aceste măsuri, este mesajul pe care îl dați. Să nu creadă lumea că putem să ieșim, să fim câte 10 persoane pe doi metri pătrați, în piață sau oriunde"

Ludovic Orban: "Este clar că le recomand, ba chiar îi rog pe români să nu relaxeze măsurile, să respecte în continuare cu strictețe toate regulile, să își petreacă cel mai mult timp în casă, și atunci când ies pentru serviciu sau cumpărături să mențină distanța fizică, să evite interacțiunea directă cu alți cetățeni, iar la locul de muncă trebuie să se protejeze, prin toate mijloacele de protecție de care trebuie să beneficieze din partea angajatorilor. Toate regulile trebuie să rămână valabile foarte mult timp de acum înainte, chiar dacă va trece vârful epidemiei. Epidemiologii nu pot să-ți spună sută la sută că va muri virusul și că nu va mai exista o perioadă de timp cu riscul de transmitere a virsului. Văd deja că in foarte multe țări europene există o pregătire pe care și noi am început să o facem și anume să conviețuim, între ghilimele, cu acest virus și să pregătim revenirea la normalitate, sigur, după trecerea vârfului epidemiei, trebuie făcută gradual, în condiții de siguranță"

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Orban: "Regulile trebuie să rămână valabile foarte mult timp, chiar dacă va trece vârful epidemiei"(Video)