Video

Pacient ars, blocat în țară de birocrație și ghinion. Soție: ”Oamenii ăştia i-au mâncat din zile. Putea fi transferat de a doua zi”

De Redactia Observator.
Publicat: 28.01.2021, 19:36.
Actualizat: 28.01.2021, 19:36

Un bărbat ars pe 70% din corp nu poate ajunge de 8 zile la o clinică din Belgia care i-ar putea salva viaţa. După ce statul român s-a încurcat o săptămână în hârtii şi birocraţie, ieri, vremea nu a lasta avionul să decoleze de la Iaşi. Astăzi, pacientul a ajuns cu aeronava doar dincolo de Timişoara pentru că o problemă tehnică a convins echipajul că e mai bine să se întoarcă în ţară.

Bărbatul este acum internat la Spitalul Floreasca, din Capitală.

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: ”Dacă se întâmplă ceva cu soţul meu, cine răspunde? Să-mi spună cine răspunde la întrebarea asta?”

De opt zile, viaţa unui pacient ars pe mai bine de jumătate din corp atârnă de un fir de aţă şi.de cât de rapid se mişcă autorităţile. Bărbatul este din Constanţa şi după accidentul de muncă petrecut miercurea trecută a fost dus la Iaşi, pentru că în oraşul de la malul mării nu există secţie de mari arşi, iar şansele de supravieţuire sunt mult mai mici în lipsa îngrijirii de specialitate.

Soţia i-a găsit un loc la o clinică din Belgia şi, după o luptă cu birocraţia de câteva zile, un avion SMURD s-a pregătit ieri să facă transportul.

Prima încercare a eşuat. Motivul? Viscolul.

Avionul s-a depresurizat în drum spre Belgia

Astăzi, aeronava a decolat de la Iaşi, s-a oprit la Timişoara să alimenteze şi, în drum spre ţara de destinaţie, a avut probleme tehnice.

Un medic român din Belgia era gata să intervină de urgenţă.

Dr. Ciprian Isacu, specialist în chirurgie plastică: ”Două zile am mobilizat o echipă, o ambulanţă specială, cu reanimatori, să meargă la aeroportul din Bruxelles”.

Departamentul pentru situaţii de urgenţă a anunţat că avionul fusese reparat recent şi a dus la bun sfârşit alte trei misiuni.

De vină este o problemă apărută la sistemul de presurizare, care ar fi putut pune în pericol viaţa echipajului şi a pasagerilor la altitudine mare. Dincolo de chestiunile tehnice, rămân clipele care pot face diferenţa între viaţă şi moarte.

Dr. Ciprian Isacu, specialist în chirurgie plastică: ”Din ce am văzut în fotografii, e o luptă contracronometru. Cineva Sus acolo îl iubeşte!”

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: ”Soţul meu putea fi transferat din a doua zi. Oamenii ăştia i-au mâncat din zile. Sunt în situaţia asta disperată pentru că ei nu au fost în stare. Nu au găsit o alta formulă”.

Familia a plătit deja tratamentul de 50.000 de euro în Belgia

Soţia bărbatului spune că a făcut tot ce a fost posibil. A plătit tratamentul în valoare de 50 de mii de euro. Doar transportul a fost asigurat de statul român.

Acum, bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost adus la București şi este internat la Spitalul Floreasca.

Dr. Ciprian Isacu, specialist în chirurgie plastică: ”Se moare de infecţie şi în Belgia, şi în Franţa. Dar măcar să-i dai o şansă. Ce-a făcut omul ăsta în cele 7 nopţi? Sigur că e infectat!”

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: ”O luăm de la capat. Nu există altă variantă, înţeleg. Mi s-a transmis că nu există alt avion”.

Şi nimeni nu ştie când o altă aeronavă o să poată pleca din nou spre Belgia.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani este angajat al unei firme cu punct de lucru în portul Constanţa şi a fost electrocutat în timp ce se urcase pe un vagon pentru a-l inspecta.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.