Antena Meniu Search
x

Până în 2050, Rusia ar putea deveni prima ţară care elimină complet produsele din tutun

Cumpărarea ţigărilor ar putea fi interzisă în Rusia celor născuţi după 2015. Propunerea vine de la. Partidul Comunist şi are susţinerea preşedintelui Putin.

Vezi și

Cumpărarea ţigărilor ar putea fi interzisă în Rusia celor născuţi după 2015. Propunerea vine de la. Partidul Comunist şi are susţinerea preşedintelui Putin.

Probabil că sportiv din fire, Vladimir Putin, n-a avut nicio reţinere. Mai mult, potrivit proiectului, nici mamele nu vor mai putea lua ţigări. E drept, ruşii sunt fumători de top. Şi au de suferit. Pentru că este bine să cunoaştem consecinţele reale ale ţigărilor. 

În fiecare an, în Rusia şi restul lumii, mor 6 milioane de oameni din cauza afecţiunilor provocate de fumat. Iar, pronosticurile pentru anii următori sunt extrem de îngrijorătoare. Până în 2030, fumatul va ucide chiar 8 milioane de oameni pe an, avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ceea ce înseamnă o creştere de două milioane de persoane în 13 ani.

Iar, pe lângă faptul că fumatul curmă vieţi provoacă şi pagube materiale, la nivel global, de un trilion de dolari pe an. Ştiţi ce înseamnă asta? O mie de miliarde de dolari. Există şi un paradox, peste 80 la sută dintre fumători trăiesc în ţări mediu sau chiar slab dezvoltate, iar numărul lor creşte în fiecare an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Până în 2050, Rusia ar putea deveni prima ţară care elimină complet produsele din tutun