Antena Meniu Search
x

Foto Păsările flamingo au fost izgonite din Delta Dunării de turiștii care s-au înghesuit cu bărci și drone să le fotografieze

Păsările flamingo care au poposit săptămâna trecută în Delta Dunării nu vor cuibări nici anul acesta în zonă, după ce turiștii s-au înghesuit să le fotografieze în ultimele zile și le-au alungat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.05.2021, 16:23

Reprezentantul Societăţii Ornitologice din România (SOR), Cristi Domşa, a scris într-un mesaj postat pe Facebook, că frumoasele păsări au plecat pentru că au fost stresate de vizitatori și este puțin probabil să se mai întoarcă în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

”Flamingii au inflamat spiritele pentru cateva zile. Cu siguranta au fost senzatia saptamanii. Am ramas , noi cei implicati in pasareala si fotografie cu o dezbinare fara sens. Dincolo de asta, e si o lectie.

Una-RBDD s-a miscat prin rangerii sai si a incercat sa protejeze de intrusi zonele cu flamingi.

Doi- cioarde de pseudoamatori de natura au intrat dobitoceste in lacurile unde acestia cautau hrana si eventual, posibil, zona de cuibarit”, a scris Cristi Domşa, pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Păsările flamingo au fost izgonite din Delta Dunării de turiștii care s-au înghesuit cu bărci și drone să le fotografieze

Mihai Baciu/ Facebook

Păsările flamingo nu au părăsit încă România

Potrivit reprezentantului SOR, păsările flamingo s-ar afla încă în Dobrogea, pe un lac, iar zona este supravegheată ca nimeni să nu mai intre la ei. 

”Consider că Delta e suficient de frumoasă și bogată în alte specii pentru a mai stresa și noi, inutil, o pasare atat de frumoasa si rară”, a mai scris el.

Peste 100 de pasari flamingo au fost observate, miercuri, in Delta Dunarii. 49 de pasari flamingo au fost observate in zona protejata Saraturi Murighiol, anunta administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD). Alte 60 au fost vazute pe lacul Tuzla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Păsările flamingo au fost izgonite din Delta Dunării de turiștii care s-au înghesuit cu bărci și drone să le fotografieze