Antena Meniu Search
x

Vânătoarea de la Balc, întreruptă pentru prima oară în 15 ani, din cauza pestei porcine

Tot din cauza pestei, tradiţia vânătorii de la Balc va fi întreruptă pentru prima oară în 15 ani. Celebra partidă de vânătoare organizată de Ion Ţiriac pentru bogaţii Europei, nu se va organiza anul acesta, din cauza pestei porcine care a făcut ravagii în zonă.

de Redactia Observator

la 09.01.2020, 15:49

Vezi și

Tot din cauza pestei, tradiţia vânătorii de la Balc va fi întreruptă pentru prima oară în 15 ani. Celebra partidă de vânătoare organizată de Ion Ţiriac pentru bogaţii Europei, nu se va organiza anul acesta, din cauza pestei porcine care a făcut ravagii în zonă. După apariţia mai multor focare în Bihor, autorităţile au interzis vânătoarea pe tot domeniul de la Balc.

E linişte totală acum pe domeniul de la Balc, unde bogaţii Europei soseau an de an la invitaţia lui Ion Ţiriac. Ultima oară, chiar în ianuarie anul trecut.

Exact aşa cum se temea Ţiriac, pesta porcină a stricat distracţia milionarilor. Vânătoarea a fost pentru prima dată anulată, după ce virusul s-a răspândit şi la mistreţii din zonă, în ciuda măsurilor drastice luate de autorităţi. Anul trecut, fiecare maşină care ajungea pe domeniul de la Balc era mai întâi dezinfectată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Practic, cele câteva exemplare de mistreţi care au mai rămas în zonă vor fi sacrificate, iar toată carnea va fi testată de veterinari. Mai mult, urmează o perioadă de carantină de câteva luni. 

Celebra vânătoare de la Balc a adus nume grele în Romania, cu averi de miliarde de euro. Printre ele s-au numărat Wolfgang Porshe, deţinătorul imperului auto, Klaus Mangold, fost preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, dar şi designerul Stefano Ricci sau bancherul maghiar Sandor Csanyi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Vânătoarea de la Balc, întreruptă pentru prima oară în 15 ani, din cauza pestei porcine