Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică, aproape de varianta finală. Cât vom plăti în final după 1 aprilie

După ce a fost anunţată plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică pentru încă un an, seara trecută au apărut şi primele tensiuni în interiorul Coaliţiei. Social democraţii nu au fost iniţial de acord cu varianta propusă de ministrul Energiei, dar după mai multe discuţii par să fi ajuns la o înţelegere. Aşadar, draftul este gata, iar Ordonanţa urmează să fie adoptată, cel mai probabil în următoarea şedinţă de Guvern. 

De Mădălina Chiţac la 17.03.2022, 14:08
Vezi și

Varianta finală ar urma să o aflăm astăzi, când cel mai probabil proiectul de ordonanţă de urgenţă va fi pus în transparenţă publică şi atunci vom şti cu exactitate toate detaliile. Există însă anumite lucruri care nu s-au schimbat în acest proiect de ordonanţă de urgenţă, tarifele pe care le vom plăti la energie electrică, dar şi la gaze naturale.

Plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică, aproape de varianta finală

Dacă ne raportăm la energie electrică, vom plăti un preţ de 0.68 de lei pe KWH, dacă ne încadrăm într-un consum de 100kwh. Dacă vom consuma lunar între 100-300 Kwh-lună, vom plăti 0.8 lei/KHW. Companiile în schimb vor plăti la energie electrică un preţ de 1 leu pe kwh.

La gaze naturale însă nu s-au stabilit toate detaliile, cei care sunt consumatori casnici vor plăti un preţ de 0.31 de lei pe kwh, în timp ce companiile vor plăti un preţ de 0.37 lei pe kwh. La gaze nu se ştie însă cât va trebui să consumăm pentru a beneficia de aceste tarife plafonate.

Am văzut că această ordonanţă de urgenţă a creat mai multe neînţelegeri în coaliţie, iar declaraţiile celor de la PSD care spuneau că nu sunt de acord cu aceste măsuri şi că o variantă ar fi să avem la gaze mai multe tarife care să fie reglementate. Mâine va avea loc şi şedinţa de guvern şi va urma să fie adoptată această ordonanţă de urgenţă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică, aproape de varianta finală. Cât vom plăti în final după 1 aprilie