Antena Meniu Search
x

Un român anonim ar fi împrumutat statul cu 82 de milioane de euro prin investirea în titluri de stat

Pentru că nu doar privatul o duce greu în acestă perioadă, ci şi bugetul public, un român s-a gândit să împrumute statul român cu suma de 400 de milioane de lei. Cum? Acesta a subscris suma record pe emisiunea de titluri de stat Fidelis. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 07.08.2020, 21:25

Vezi și
  • Specialiștii așteaptă să vadă dacă nu cumva a fost vorba despre o eroare a sistemului.
  • Românii au împrumutat statul cu peste două miliarde de lei în pandemia de coronavirus.

Potrivit brokerilor, sunt foarte slabe şansele să fie vorba despre o greşeală sau o eroare de sistem. Identitatea milionarului nu este cunoscută încă. 

Am stat de vorbă cu reprezentanţi din Ministerul Finanţelor și ne-au spus că nu pot confirma încă, asta pentru că ei nu au primit încă raportările finale. 

Aşadar, ar fi vorba despre suma de 82 de milioane de euro pe care bărbatul a investit-o în aceste titluri de stat, care au o dobândă de 4,5% pe an. Sumă pe care practic a împrumutat-o statului în acestă perioadă. 

Au fost în total două miliarde de lei împrumuturi acordate de români statului în pandemie. 

Azi a fost ultima zi în care oferta a fost activă. Doar în ultimele trei zile, subscrierile s-au dublat. De ce? Marele avantaj al acestora este că nimic din câştigul din dobândă nu se impozitează, comparativ cu cel de la bancă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un român anonim ar fi împrumutat statul cu 82 de milioane de euro prin investirea în titluri de stat