Antena Meniu Search
x

Pentru un loc de munca romanii pun in CV si ce nu stiu

Pentru un loc de munca la soare, in Grecia, romanii pun in CV si ce nu stiu. Numai sa dea bine. La interviurile care au avut loc in Capitala, tinerii au venit cu foia pregatita, dar au lasat acasa experinta

Vezi și

Nu se pricepe la cocktail-uri, dar este dansator profesionist. Alex a obtinut un job de animator si a promis ca data viitoare va evita sa vorbeasca despre calitati pe care nu le are. Recrutorii spun ca minciuna are mereu picioare scurte. “In momentul in care spui ca ai experienta in domeniul hotelier trebuie sa si dovedesti”, a declarat Suzanne Nuridsany, reprezentantul unei firme de recrutare.

Pentru ca selectia este severa, companiile de recrutare reusesc sa ocupe doar trei sferturi din numarul total de locuri. Anual, pleaca in Grecia si Cipru peste 1.500 de romani. Multi se inscriu din nou dupa prima experienta. Salariile variaza intre 430 si 600 de euro pe luna, iar masa si cazarea sunt gratuite.

Grecii organizeaza astfel de selectii in toata Europa, dar prefera angajatii romani. “Atunci cand ai nevoie de bani esti serios, nu vii doar de amuzament, asa cum se intampla cu cei din alte tari, cum ar fi Anglia”, a explicat Smir Ben Hassine, manager al unei firme de recrutare in domeniul hotelier

Cei care vor sa obtina un job sezonier in Grecia sau Cipru trebuie sa stie ca implica si niste costuri. Dupa inscrierea la preselectie, trebuie sa plateasca o taxa intre 300 si 400 de euro pentru obtinerea jobului si cursuri de pregatire. Transportul pana la destinatie se achita separat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Pentru un loc de munca romanii pun in CV si ce nu stiu