Antena Meniu Search
x

Se schimbă regulile pentru înmormântare, iar AMENZILE SUNT URIAŞE! Îmbălsămarea mortului este obligatorie şi nu ai voie să ...

Reprezentanţii ministerului Sănătăţii vor să impuna reguli noi cu privire la modalitatea în care sunt înmormantate persoanele decedate pe teritoriul României.

Reprezentanţii ministerului Sănătăţii vor să impuna reguli noi cu privire la modalitatea în care sunt înmormantate persoanele decedate pe teritoriul României.

Potrivit noilor norme, este obligatoriu ca persoana decedată să fie îmbălsămată atunci când familia decide să expună trupul mortului în locuri publice, sau atunci când este transportat pe o distanţă mai mare de 30 de kilometri, potrivit antena3.ro.

Acest lucru trebuie făcut de o firmă autorizată de pompe funebre care deţine tehnologia pentru îmbălsămare.

În cazurile în care legea nu va fi respectată, amenzile sunt între 500 şi 10.000 de lei.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, potrivit noii legi funerare, este interzisă fotografierea corpului defunctului, fără acordul aparţinătorilor. Prin excepție, este permisă fotografierea și filmarea pe timpul desfăsurării autopsiei în scopul constituirii probelor, conform normelor legale.

Prestatorii de servicii funerare trebuie să respecte mai multe norme tehnice şi sanitare şi să îndeplinească anumite criterii profesionale.

Înmormantarea nu trebuie să depăseasca 36 de ore de la decesul persoanei respective.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Se schimbă regulile pentru înmormântare, iar AMENZILE SUNT URIAŞE! Îmbălsămarea mortului este obligatorie şi nu ai voie să ...