Antena Meniu Search
x

Situaţie alarmantă la Spitalul de Oro-Maxilo-Faciale, din Capitală. Consultaţiile de urgenţă se fac cu banii jos!

Urgenţe plătite de pacienţi şi materiale sanitare sau medicamente ţinute sub cheie, chiar în Camera de Gardă. Sunt reguli uluitoare impuse de conducerea Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Capitală.

Vezi și

Urgenţe plătite de pacienţi şi materiale sanitare sau medicamente ţinute sub cheie, chiar în Camera de Gardă. Sunt reguli uluitoare impuse de conducerea Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Capitală.

La o simplă discuţie cu pacienţii care vin, măcinaţi de dureri, la camera de gardă a Spitalului de Oro-Maxilo-Faciale Dan Theodorescu din Capitală, aflăm că oamenii sunt puşi să plătească.

Este o prevedere internă veche, după cum recunosc medici care lucrează în cadrul spitalului. Nu este singura neregulă reclamată de angajaţi.

În lipsa materialelor, medicii care nu primesc de la spital cumpără din banii proprii, pentru a-i putea trata pe oamenii care au nevoie urgentă de ajutor.

În tot acest timp, conducerea spitalului îi anunţă pe medicii că nu are bani pentru plata gărzilor. Fondurile sunt destinate celor care vin din alte clinici şi fac gărzi periodic în cadrul unităţii.

Am transmis şi o solicitare scrisă, dar până la acum nu am primit niciun răspuns. Managerul unităţii a fost numit de Primăria Capitalei doar de câteva săptămâni, după ce fostul manager a fost înlocuit din funcţie la începutul acestui an, în urma unui control al municipalităţii.

În urma difuzării ştirii Observator, vă prezentăm punctul de vedere al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială:

Conform legii, tratamentele efectuate în urgență sunt gratuite. Această prevedere este respectată la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială. Suma de 14 lei percepută pacienților care ajung în unitatea sanitară este pentru consultații efectuate la pacienți care nu reprezintă urgențe, conform normelor de aplicare a Contractului Cadru al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

În privința materialelor sanitare necesare tratamentelor stomatologice acordate în Cabinetele de Primiri Urgențe Stomatologice, facem precizarea că medicii și asistenții au tot timpul la dispoziție medicamentele și consumabilele uzuale pentru rezolvarea urgențelor stomatologice, în urma unui necesar întocmit de cei care efectuează garda.

În cadrul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, graficul de gărzi este întocmit lunar, de către medicul coordonator al  Cabinetelor de Primiri Urgențe Stomatologice și avizat de conducerea unității, până la data de 25 ale lunii anterioare pentru următoarea lună. Pentru asigurarea unui echilibru între nevoile pacienților care sosesc la spital cu urgențe stomatologice și bugetul de venituri și cheltuieli al unității medicale, gărzile în zilele de sâmbătă și duminică, precum și în zilele de sărbători legale, la Cabinetele de Primiri Urgențe Stomatologice, sunt efectuate de către medicii dentiști și/sau medicii specialiști.

De asemenea, pentru derularea în bune condiții a activității în spital, vă informăm că a fost luată decizia de sesizare a Consiliului de Etică, cât și consultarea personalului medical din Cabinetelor de Urgențe Stomatologice.

DIRECŢIA SPITALULUI

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Situaţie alarmantă la Spitalul de Oro-Maxilo-Faciale, din Capitală. Consultaţiile de urgenţă se fac cu banii jos!