Antena Meniu Search
x

Turiştii români fug de coronavirus și de vremea capricioasă în Bulgaria şi în Grecia

Coronavirusul se extinde, din nou, şi în Bulgaria, unde zilnic ajung zeci de turişti români în vacanţă. Vecinii au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. Şi nu e exclus să fie reintrodusă obligaţia de a sta în izolare la întoarcerea în ţara noastră. Chiar şi aşa, situaţia nu-i sperie pe turişti. Preferă să se relaxeze la bulgari sau la greci, în timp ce litoralul nostru rămâne abandonat.

de Redactia Observator

la 19.06.2020, 22:59

Vezi și
  • Turiștii români preferă Bulgaria și Grecia, deși și în țările respective numărul de infectări noi cu coronavirus este în creștere.
  • Litoralul românesc rămâne, deocamdată, pustiu față de anii precedenți.

Vara aceasta, distracţia se mută încet şi sigur în sudul litoralului, însă dincolo de graniţă. La frontiera cu Bulgaria, sunt cozi aproape în fiecare zi. Turiştii preferă chiar şi un weekend la vecini, decât un sejur pe litoralul nostru. 

Dar nici Bulgaria nu mai este o destinaţie sigură. Numărul îmbolnăvărilor a început să crească în ultimele zile. Ieri, s-au înregistrat 132 de cazuri noi, cele mai multe de la debutul pandemiei. Şi nu este exclus să fie reintrodusă obligaţia de a sta în izolare la întoarcerea în România. Perspectiva nu anulează însă planurile de vacanţă ale turiştilor. 

Situaţia este la fel de îngrijorătoare în Grecia, ţara aleasă anul trecut drept destinaţie de vacanţă de aproape un milion şi jumătate de români. Şi aici, numărul cazurilor este într-o creştere uşoară. La fel şi cererea pentru vacanţe. Primele autocare către Thassos, Paralia Katerini, Olimpic Beach şi Halkidiki vor pleca săptămâna viitoare. 

Marius Berca, director agenţie de turism: Eu cred că vor fi undeva între 150-200 de turiști care vor pleca pe primele chartere și urmează, când vom da drumul la zborurile directe charter, să fie din ce în ce mai mulți turiști care vor să meargă să își facă vacanța.

În urmă, rămâne litoralul românesc. Mai gol ca niciodată. 

Ionuț Tudorache, patron bucătărie: Le place mai mult să stea la coadă decât să vină la noi, pe litoralul românesc, să stea o săptămână-două în liniște, că sunt zone și locații unde chiar se pot simți foarte bine și în România, nu știu de ce neapărat în Grecia și Bulgaria. 

Şezlongurile stau înşirate la linie pe plaja din Mamaia, cu umbrelele strânse, în aşteptarea turiştilor. Anul trecut, pe vremea aceasta, era plin, iar pandemia era doar un scenariu de film. 

Răzvan Chițan, administrator plajă: E o scădere față de anul trecut, e la 5%. 

Roxana Taiss, manager hotel: Dacă anul trecut, la acest moment, aveam grad de ocupare 70 spre 80 la sută în iulie și peste 95 la sută în august, acum vorbim de un grad de ocupare de sub 2%.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, erau chiar şi peste 100 de mii de turişti pe litoralul românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Turiştii români fug de coronavirus și de vremea capricioasă în Bulgaria şi în Grecia