Meteorologii anunţă că un val de aer polar aduce frig în toată România
Trecem de la temperaturi de vară la îngheţ şi viscol. Valul de aer polar acoperă treptat România, iar noaptea de joi spre vineri va fi cea mai friguroasă de până acum. În doar trei zile, temperaturile vor scădea şi cu 20 de grade.
Trecem de la temperaturi de vară la îngheţ şi viscol. Valul de aer polar acoperă treptat România, iar noaptea de joi spre vineri va fi cea mai friguroasă de până acum. În doar trei zile, temperaturile vor scădea şi cu 20 de grade. Deocamdată, cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 40 de ani continuă să ne surprindă. În timp ce la munte, localnicii se pregătesc de iarnă, la mare au fost curajoşi care au făcut baie în mare.
Ceaţă, umezeală şi temperaturi care nu trec de 5 grade, dimineaţa. Sunt primele semne ale aerului polar care se va instala în România, începând de mâine.
Înainte de răcirea drastică, octombrie ne-a mai oferit o surpriză. La malul mării au fost 20 de grade în aer şi 15 în apă.
După ce am traversat cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 40 de ani, ne pregătim pentru îngheţ. Vom trece de la 30 de grade, câte s-au atins în vestul ţării, pe 24 octombrie, la minus 8 grade, câte se vor înregistra joi dimineaţă, în depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.
Noaptea de joi spre vineri va fi cea mai friguroasă, iar în Capitală temperatura va coborî până la 0 grade. Cu 20 grade mai puţin decât azi la prânz. Dacă în Băile Herculane, săptămâna a început cu 26 de grade, joi vor fi abia 6. Diferenţe mai mari de 10 grade vor fi şi în Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava şi Constanţa.
Valul de aer polar va traversa România de marţi până vineri. Va aduce ploi în majoritatea regiunilor, iar la munte ninsori şi viscol.
Vremea de iarnă închide mâine şi Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului. Autorităţile se pregătesc de iarnă.
De la Salina Praid din Harghita pleacă peste 56 de mii de tone de sare ce urmează să fie folosite pe drumurile din cinci judeţe.
În Bucureşti, RADET a început deja probele în reţeaua de furnizare a căldurii. Excepţie fac zonele unde se fac lucrări de reparaţii.
Un administrator de bloc se plânge că "nici măcar nu am primit şi noi o înştiinţare de la RADET că se va încărca instalaţia de energie termică".
Una dintre cele mai mari lucrări ale RADET este în cartierul Aviaţiei. Deşi şantierul este deschis de ceva vreme, lucrarea nu este finalizată nici acum. Avarii sunt în mai multe cartiere din Bucureşti şi vor mai fi chiar dacă vor lucra şi în sezonul rece, când în caloriferele bucureştenilor ar trebui să fie furnizat agent termic.
Meteorologii spun că şi ultimele două luni ale anului vor fi marcate de aceleaşi alternanţe între vreme caldă şi perioade extrem de reci.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰