Antena Meniu Search
x

Simona Halep - Paula Badosa, în primul tur la Miami Open 2024. Românca și-a aflat adversara la revenirea în circuit

Simona Halep o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa, locul 73 WTA, în primul tur al Miami Open, conform tragerii la sorţi care a avut duminică. Turneul de la Miami, de categorie WTA 1000, este primul pentru Halep după ce românca a absentat din circuit din august 2022.

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 23:19

Simona Halep - Paula Badosa, în primul tur la Miami Open 2024. Românca și-a aflat adversara la revenirea în circuit
Simona Halep - Paula Badosa, în primul tur la Miami Open 2024. Românca și-a aflat adversara la revenirea în circuit - Profimedia Images

Halep şi Badosa au mai fost adversare de două ori, la Wimbledon şi la Madrid, în 2022. În ambele meciuri s-a impus românca.

Dacă va trece de Badosa, Simona Halep o va întâlni apoi pe belarusa Arina Sabalenka, locul 2 WTA, care joacă direct în turul doi.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, săptămâna trecută, reducerea suspendării Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Conform TAS, perioada de suspendare a româncei a expirat la 6 iulie 2023, adică în urmă cu aproximativ opt luni. Însă abia acum fostul lider WTA poate reveni în competiţii.

După Miami, urmează turneele de la Stuttgart, Madrid și Roma

Pe acelaşi subiect

Turneul de la Miami ar putea însemna revenirea Simonei în clasamentul WTA. Simpla participare îi aduce 10 puncte, ceea ce ar plasa-o în cel mai rău caz pe locul 1.174. Va da însă peste adversare redutabile: sunt nu mai puţin de 15 alte câştigătoare de turnee de Mare Şlem. Printre ele Venus Williams şi Emma Răducanu, care au primit câte un wild card pentru acest turneu. Aceste invitaţii o pot ajuta enorm pe Simona. După Miami, urmează turneele de la Stuttgart, Madrid sau Roma, pe suprafaţa ei preferată, zgura.

Simona a primit şi invitaţia de a reprezenta România la Cupa Billie Jean King de la căpitanul Horia Tecău. Este una dintre condiţiile necesare pentru a putea juca la Olimpiada de la Paris. "Mi-a scris un mesaj, i-am spus că ne întâlnim la Miami şi discutăm, e mult mai bine faţă în faţă. Îmi doresc să joc la Olimpiadă şi voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific. Însă sunt şanse destul de minime", a declarat Simona Halep. Iar asta pentru că o altă condiţie este ca sportiva noastră să urce până în luna iulie în primele 400 de jucătoare.

Tenismena nu a mai jucat un meci oficial din 29 august 2022, când a fost învinsă de ucraineanca Daria Snigur, în primul tur la US Open. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Simona Halep - Paula Badosa, în primul tur la Miami Open 2024. Românca și-a aflat adversara la revenirea în circuit