Antena Meniu Search
x

Chinezii cred că au descoperit semnalele unei civilizații extraterestre. Mesajul a fost șters de pe canalele oficiale la scurt timp

Oamenii de știință din China au anunțat că Sky Eye, radiotelescopul gigant din regiunea Guizhou, a înregistrat o serie de semnale care ar putea proveni de la o civilizație extraterestră. Descoperirea a fost anunțată în publicația Science and Technology Daily, dar articolul a fost șters la scurt timp, notează Bloomberg.

de Adrian Popovici

la 15.06.2022, 17:26

Semnalul despre care se crede că provine de la o civilizație extraterestră a fost descoperit de telescopul Sky Eye.
Anunțul despre posibila descoperire a unei civilizații extraterestre a fost șters la scurt timp. - Hepta

Semnalele electromagnetice cu bandă îngustă detectate de Sky Eye, cel mai mare radiotelescop din lume, diferă de cele înregistrate anterior, iar cercetătorii le investighează în continuare, anunță Zhang Tonjie, cercetător șef al unei echipe de căutare a extratereștrilor din care fac parte experți de la Universitatea din Beijing, Observatorul Astronomic Național al Academiei Chineze de Științe și Universitatea din California, Berkeley.

Controverse în jurul acestei potențiale descoperiri

Deși posibilitatea descoperirii primelor semne care să indice faptul că există viață și chiar alte civilizații în afara planetei noastre reprezintă un subiect de important pentru oamenii de știință și publicul larg, în jurul acestui anunț există și controverse legate de faptul că Ministerul Științei și Tehnologiei, cel care controlează publicația în care a apărut articolul inițial, a decis retragerea acestuia.

În ciuda acestei decizii, informația s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare din China și a fost preluată chiar și de alte publicații afiliate regimului de la Beijing. În cele din urmă, a depășit limitele internetului chinezesc și a ajuns pe site-urile din întreaga lume. Trebuie precizat și că jurnaliștii de la Bloomberg nu au primit un răspuns oficial din partea Science and Technology Daily pe marginea acestei situații.

Radiotelescopul Sky Eye, cel mai mare din lume, având un diametru de 500 de metri, a început căutarea semnalelor unor civilizații extraterestre. Cercetătorii din acest proiect au identificat două semnale suspecte în 2020, atunci când analizau datele obținute în 2019, și în 2022, atunci când observau exoplanete.

În ceea ce privește acest semnal care se află în mijlocul controverselor din prezent, experții nu exclud posibilitatea ca acesta să reprezinte o interferență radio care trebuie studiată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiinta » Chinezii cred că au descoperit semnalele unei civilizații extraterestre. Mesajul a fost șters de pe canalele oficiale la scurt timp