Antena Meniu Search
x

Vedetele din China nu mai au voie să se laude cu viața de lux pe rețelele sociale. Cine a intrat pe lista neagră a guvernului

Administraţia Cyberspace din statul chinez interzice starurilor naţionale să se mândrească pe reţelele sociale cu averea pe care o deţin şi stilul de viaţă luxuriant.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 12:02

Vedetele din China nu mai au voie să se laude cu viața de lux pe rețelele sociale. Cine a intrat pe lista neagră a guvernului
Vedetele din China nu mai au voie să se laude cu viața de lux pe rețelele sociale. Cine a intrat pe lista neagră a guvernului - Shutterstock

Regulile îi împiedică, de asemenea, să publice informaţii false sau private, să instige la ură sau să încurajeze fanii la strângeri de fonduri. Noile măsuri introduse marchează represiunea recentă a Partidului Comunist Chinez asupra culturii, ţara consolidându-şi controlul asupra industriei de divertisment şi promovând individualismul. 

Practic pe lista neagră a guvernului chinez au intrat celebritățile ale căror nume sunt legate de ”scandaluri”, suspecte de evaziune fiscală, care își etalează ostentativ averile și faima, care sunt legate de companii, afaceri sau personalități non grata pentru autoritățile chineze sau care promovează idei și mișcări ce nu sunt agreate de partidul comunist.

China consideră "cultura celebrității" drept un element de import occidental periculos, care amenință comunismul, deoarece promovează individualismul mai degrabă decât colectivismul.

China interzice la televizor apariția bărbaților ”efeminați” și a ”vedetelor vulgare”

Autorităţile chineze au implementat o serie de măsuri fără precedent pe care le consideră necesare pentru "dezvoltarea şi regenerarea ţării". Noile hotărâri anunţă totodată înăsprirea controalelor realizate de Partidul Comunist.

Oficialii chinezi au interzis apariţiile televizate ale bărbaţilor efeminaţi şi îndeamnă posturile de televiziune să promoveze tot mai mult cultura ţării. Executivul de la Beijing extinde o campanie pentru a întări controlul asupra companiilor prin care doreşte impunerea moralităţii, transmite Los Angeles Times.

Practic companiile și cetățenii sunt supuși unei presiuni tot mai mari de a se alinia la viziunea partidului comunist despre o China mai puternică și o societate mai sănătoasă. Televiziunile trebuie să interzică prmovarea ”bărbaților pămpălăi și altor estetici anormale”, a spus autoritate publică de reglementare a audiovizualului din China, folosind un termen jignitor pentru bărbații percepuți ca efeminați.

China limitează activitatea copiilor la jocurile video

Preşedintele Xi Jinping vorbeşte depre o regenerare naţională şi anunţă declanșarea unor controale mai severe ale Partidului Comunist asupra activităţilor, afacerilor, educaţiei, culturii şi religiei. Hotărârea vine la doar câteva zile după ce guvernul a decis să reducă timpul pe care copiii îl pot petrece în faţa jocurilor video la doar trei ore pe săptămână, după un orar bine stabilit.

Decizia a fost luată în urma îngrijorărilor apărut cu privire la impactul jocurilor asupra tinerilor. Cu o lună înainte de implementarea acestor reguli, un articol publicat de Economic Information Daily susţinea că mulţi adolescenţi au devenit dependenţi de jocurile online, acestea din urmă având un impact negativ asupra lor. Dezvoltatorii de jocuri au fost deja obligați să prezinte noi proiecte, care vor fi trimise către aprobare guvernului, înainte de a putea fi lansate. Oficialii le-au cerut acestora să includă în jocuri teme naționaliste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vedetele din China nu mai au voie să se laude cu viața de lux pe rețelele sociale. Cine a intrat pe lista neagră a guvernului