Antena Meniu Search
x

Facebook renunţă la proiectul care putea bulversa sistemul financiar mondial. Zuckerberg vinde "Diem" pentru 200 de milioane de dolari

Meta Platforms, anterior Facebook, a decis să vândă divizia Diem, care gestiona proiectul de criptomonedă al companiei, într-o tranzacţie de 200 de milioane de dolari, către banca Silvergate Capital, informează Wall Street Journal.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 16:51

Facebook renunţă la proiectul care putea bulversa sistemul financiar mondial. Zuckerberg vinde "Diem" pentru 200 de milioane de dolari
- Profimedia

Asociația Diem, consorțiul Facebook fondat în 2019 pentru a construi o rețea de plăți futuristă, își vinde tehnologia unei bănci mici din California care deservește companii de bitcoin și blockchain pentru aproximativ 200 de milioane de dolari, anunţă WSJ.

Banca, Silvergate Capital, a ajuns anterior la o înțelegere cu Diem pentru a emite monedele virtuale stabile - care sunt concepute pentru a fi mai puțin volatile decât bitcoin și alte monede digitale.

Vânzarea reprezintă un efort de a recupera măcar o parte dintr-o afacere care a fost puternic contestată încă de la început. 

Proiectul Libra, anunţat cu fast şi criticat puternic

Pe acelaşi subiect

În iunie 2019, compania condusă de Mark Zuckerberg a anunţat că va lansarea moneda virtuală Libra, care urma să fie folosită pentru tranzacţii online, fără barierele diverselor valute. Libra era destinată în mod deosebit persoanelor excluse din sistemul bancar clasic, cum ar fi utilizatorii din ţările în curs de dezvoltare.

Iniţiativa lui Mark Zuckerberg a declanşat un val de critici la nivel global, în special din partea autorităţilor din diferite ţări care reclamau că proiectul companiei ar putea ameninţa nivelul de control care există asupra sistemului monetar, încurajând activităţile criminale.

După ce proiectul Libra a fost criticat, Facebook l-a redenumit "Diem" şi a diminuat ambiţiile globale până în punctul în care a devenit un proiect gândit iniţial pentru piaţa din SUA, ca o monedă stabilă la paritate cu dolarul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Facebook renunţă la proiectul care putea bulversa sistemul financiar mondial. Zuckerberg vinde "Diem" pentru 200 de milioane de dolari