Antena Meniu Search
x

iOS 15, lansat oficial. Ce noutăţi aduce sistemul de operare de la Apple

Apple a lansat cea de-a 15-a versiune a sistemului său de operare pentru smartphone-uri, la o săptămână după prezentarea iPhone 13.

De Cornel Preda la 21.09.2021, 16:25
Apple a lansat noul sistem de operare iOS 15
Apple a lansat noul sistem de operare iOS 15 - Apple.com

iOS 15 este disponibil deja pentru descărcare şi instalare şi aduce cu el un număr relativ mic de noutăţi şi îmbunătăţiri. "iOS 15 aduce noi funcţii care te ajută să te conectezi cu alte persoane, să fii mai prezent şi implicat în moment, să explorezi lumea şi să foloseşti inteligenţa artificială să faci mai multe cu un iPhone decât înainte", anunţă Apple pe site-ul oficial.

În fruntea listei stau noile Focus Modes, un fel de profiluri pe baza cărora comportamentul telefonului poate fi schimbat în funcţie de activitatea desfăşurată. Spre exemplu, în timpul serviciului, poate fi activat un mod care să elimine notificările ce pot distrage atenţia şi chiar să afişeze pe ecranul principal doar aplicaţiile necesare pentru job.

Multe dintre aplicaţiile Apple au primit update-uri mai mult sau mai puţin importante. Apple Maps oferă un nou mod de vizualizare 3D, dar numai pentru un număr mic de oraşe, iar aplicaţia Notes a dobândit abilităţi noi de organizare a însemnărilor, precum tag-urile.

Interfaţă nouă pentru Safari

Pe acelaşi subiect

Se remarcă în mod deosebit schimbarea de interfaţă a browser-ului Safari, care şi-a mutat tab-urile şi bara de adrese în partea de jos a ecranului, pentru a putea fi mai uşor accesate cu un singur deget. Cei care nu sunt mulţumiţi de această schimbare, pot reveni la vechea interfaţă de la Settings.

De asemenea, cei care folosesc Facetime pot să prezinte ecranul lor în timpul conversaţiei. Utilizatorii pot privi un clip împreună, pot asculta ceva împreună sau pot face o prezentare pe ecranul lor în timpul unei conversaţii prin Facetime. De asemenea, în timpul apelurilor poate fi folosit de-acum şi modul Portrait, care estompează fundalul din spatele persoanei.

Pentru tabletele Apple este acum disponibil şi iPadOS 15. Această versiune oferă câteva mici îmbunătăţiri pentru multi-tasking şi aduce noutăţile primite anul trecut de iOS, precum App Library şi widget-urile ce pot fi plasate oriunde pe ecran.

iOS 15 poate fi instalat pe toate smartphone-urile Apple începând cu iPhone 6S, în vreme ce iPadOS poate fi instalat pe iPad Air 2 şi iPad mini 4 sau mai noi, plus toate versiunile de iPad Pro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » iOS 15, lansat oficial. Ce noutăţi aduce sistemul de operare de la Apple