Antena Meniu Search
x

Update Lansare iPhone 13. Cât costă noile modele de iPhone, iPad și Apple Watch

Apple a anunțat noile modele de iPhone, iPad și Watch, într-un eveniment special transmis live din Cupertino, California. iPhone 13 pornește de la prețul de 799 de dolari, iar iPhone 13 mini de la 699 de dolari. Cel mai avansat model, iPhone 13 Pro Max, costă 1.099 de dolari.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 14.09.2021, 21:23

Apple a lansat iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 mini. Toate au display OLED Retina cu 28% mai strălucitor.

  • Procesor: A 15 BIONIC cu 6 nuclee - tehnologia de 5 nanometri. Apple susține că este cu 50% mai puternic decât orice alt procesor de smartphone: 15.8 trilioane de operații pe secundă.
  • Baterie: 1.5 ore în plus la iPhone 13 mini și 2.5 ore în plus la iPhone 13.
  • Camera: 2 camere în diagonală cu stabilizare optică, cu un nou modul cinematic, pentru creatorii de conținut video. Tranzițiile se fac automat, iar camerele recunosc mediul și focalizează automat.
  • Preț de pornire iPhone 13: 699 de dolari pentru iPhone 13 mini și 799 de dolari pentru iPhone 13.
  • Spațiu de stocare: 128 de GB, 256 GB, 512 GB.
iPhone 13

iPhone 13

Apple

iPhone 13 Pro pornește de la 999 de dolari

Pe acelaşi subiect

iPhone 13 Pro, cu display SuperRetina, vine în două mărimi - 6.1 inci și 6.7 inci. Apple l-a prezentat ca fiind cel mai performant smartphone din istoria companiei și, de altfel, din lume. Modelul este dotat cu o cameră foto wide, cu apertură f/1.5, de două ori mai bună decât generația precedentă. Sistemul de operare face ajutări de tip "cinematic" în timp real, în funcție de luminozitatea mediului înconjurător, pentru a echilibra culorile.

Preț: iPhone 13 Pro costă 999 de dolari, iar iPhone 13 Pro Max 1.099 de dolari.

Camera wide de la iPhone 13 PRO

Camera wide de la iPhone 13 PRO

Apple

Noul iPad costă 329 de dolari

Apple a anunțat și un nou iPad - cu un nou display, un procesor îmbunătățit și o cameră foto mai performantă. Tableta de la Apple a ajuns la 1.000.000 de aplicații făcute special pentru ea. 

  • Procesor iPad: A13 BIONIC cu 20% mai rapid. Procesorul transformă iPad de 3 ori mai rapid decât Chromebook și de 6 ori mai rapid decât orice altă tabletă Android.
  • Cameră iPad: ultrawide de 12 megapixeli.
  • Display: Retina, de 10.2 inci.
  • iPencil: creionul electronic de la Apple care permite adnotarea.
  • Preț: 329 de dolari.

În plus, Apple a lansat și un nou iPad mini, în patru culori, cu un display de 8.3 inci și conexiune 5G. Camera din spate are 12 megapixeli și o apertură f/1.7. iPad mini costă 499 de dolari.

Compania a anunțat și modelul Apple Watch 7, cu un ecran mai mare și îmbunătățiri software pentru persoanele care vor să se mențină active. Bateria ține 18 ore și se încarcă foarte rapid: 8 minute de încărcare asigură 8 ore de utilizare. Preț: 399 de dolari.

Apple Watch

Apple Watch 7

Apple

LIVE din Cupertino, California. Apple a anunțat noile modele de iPhone și iPad:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Context: Miza este mare pentru Apple. iPhone continuă să fie principalul produs al ecosistemului. În aprilie, Apple a anunţat vânzări de aproape 48 de miliarde de dolari sub forma de telefoane, o creştere cu 65% faţă de anul precedent, alimentată şi de suportul 5G. Acum trebuie să îi provoace pe clienţi să cheltuie din nou peste 1.000 de dolari pe unele dintre modelele noii generaţii. 

iPhone ar putea renunţa la "breton" ("notch")

Ar putea exista măcar o schimbare notabilă de design. Apple ar putea renunţa în sfârşit la "bretonul" din partea superioară a display-ului, unde adăposteşte camera TrueDepth, difuzorul, microfonul şi alţi senzori, pentru a oferi un ecran complet, neobstrucţionat.

Când Apple a lansat iPhone X în 2017, capul de afiş a fost ţinut de renunţarea la butonul de Acasă şi includerea unor rame mici în jurul cadrului pentru a elibera spaţiul. Dar a existat mereu acest "notch" neatractiv în partea superioară, la care Apple ar fi dispus să renunţe complet acum, poate cu o repoziţionare a componentelor pe ramă.

Device-ul ar putea beneficia totodată şi de un sezon de amprentă sub display.

Camere pe diagonală, spaţiu de stocare mai mare pentru iPhone 13

iPhone 13 şi varianta de buget iPhone mini 13 ar putea avea două obiective pentru camera din spate așezate în diagonală pentru prima dată, posibil pentru a face loc unui senzor mai mare.

În acelaşi timp, cele trei obiective de pe modelele iPhone 13 Pro ar putea veni în diferite dimensiuni şi să fie amplasate într-un spaţiu mai mare ca în prezent, posibil datorită progreselor în privinţa stabilizării. Noile funcţionalităţi ale camerei ar putea include modul portret pentru video şi suport astrofotografic pentru a face poze cerului noaptea.

S-a vorbit şi despre conectarea la satelit în vederea trimiterii mesajelor de urgenţă, o frecvenţă de refresh mai mare pentru o experienţă îmbunătăţită în jocuri, un chip 5G mai bun şi o baterie care promite să ţină toată ziua.

Este de aşteptat ca versiunile Pro de iPhone 13 să ofere patru opţiuni în ceea ce priveşte spaţiul de stocare: 128GB, 256GB, 512GB şi 1TB. În acelaşi timp şi celelalte versiuni vor face un pas în faţă în ceea ce priveşte stocarea - se va renunţa la versiunea de 64GB şi se va adăuga o versiune de 512GB. Asta înseamnă că, în cazul modelelor iPhone 13 şi iPhone 13 Mini, opţiunile de stocare ar urma să fie 128GB, 256GB şi 512GB.

Realitatea augmentată ar putea fi încorporată şi ea în lansare. Fotografia inclusă în invitaţia pentru presă de anul acesta avea un logo Apple deasupra unui lac. Când utilizatorii dădeau click pe aceeaşi poză pe site-ul Apple, aceasta deschide o unealtă privind realitatea augmentată.

Apple va lansa noi AirPods şi Apple Watches

Apple este aşteptată ca, alături de seria iPhone 13, să fie lansat şi seria şapte de ceasuri Apple Watch, cu îmbunătăţiri pentru baterie şi aplicaţiile de sănătate. Deşi monitorizarea glucozei şi temperaturii corpului nu sunt aşteptate înainte de anul viitor, Apple ar putea totuşi să anunţe un ecran un pic mai mare, margini mai subţiri şi un procesor mai rapid.

Apple ar putea să prezinte şi a treia generaţie a căştilor AirPods. Aceasta ar urma să fie vândută în paralel cu varianta actuală, care va beneficia de o reducere de preţ. Şi acestea ar putea beneficia de o îmbunătăţire cu 20% a bateriei, astfel încât oamenii să le poată folosi mai mult după o încărcare.

Cât va costa iPhone 13?

Conform CNN, ne putem aştepta şi la o veste neplăcută în acest an: preţuri mai mari. Apple are tendinţa să menţină preţurile apropiate de valorile precedentei serii, însă modelele iPhone 13 ar putea fi mai scumpe inclusiv din cauza crizei curente de microchipuri.

În ciuda profiturilor mari obţinute la telefoanele iPhone, nu ar fi deloc surprinzător dacă Apple ar pasa creşterea preţurilor la cipuri în seama clienţilor, ducând iPhone 13 la cele mai mari preţuri înregistrate până acum.

O schimbare mică de preţ probabil nu ar descuraja fanii să îşi facă un upgrade la iPhone 13, dar având în vedere că modelel iPhone 12 Pro sunt peste 1.000 de dolari, este neclar câţi oameni vor fi dispuşi să facă totuşi un upgrade pentru doar câteva îmbunătăţiri superficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Lansare iPhone 13. Cât costă noile modele de iPhone, iPad și Apple Watch