Meniu
Search
x

Roboţelul Nao, cel mai bun prieten al copiilor cu autism

La fiecare şapte ore şi jumătate, în Romania se naşte un copil cu autism. 30 000 de copii sunt diagnosticați în ţara noastră cu astfel de afecţiuni. În ajutorul lor a venit o echipă de tineri de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

la 11.11.2018, 11:44
Vezi și

La fiecare şapte ore şi jumătate, în Romania se naşte un copil cu autism. 30 000 de copii sunt diagnosticați în ţara noastră cu astfel de afecţiuni. În ajutorul lor a venit o echipă de tineri de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Tinerii au creat un soft pentru doi roboți umanoizi care îi pot ajuta pe cei mici să comunice mai bine dar în acelaşi timp să se distreze. Proiectul este susţinut şi de Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României prin Senatul Ştiinţific.

El este roboţelul Nao și în curând poate fi cel mai bun prieten al copiilor cu autism. Saru Lisa Marie este studentă la Facultatea de Electronică și cea care a implementat acest proiect.

Este un mare ajutor în cadrul terapiilor pentru copiii cu probleme de autism, noi vrem sa aducem această metodă de terapie în România - Saru Lisa Marie

Nicolae Georgian are 25 de ani și este asistent de cercetare. El este cel care a creat softul pentru robotul dansator, Nao 2.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Roboţelul Nao, cel mai bun prieten al copiilor cu autism

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman