Antena Meniu Search
x

Roboţelul Nao, cel mai bun prieten al copiilor cu autism

La fiecare şapte ore şi jumătate, în Romania se naşte un copil cu autism. 30 000 de copii sunt diagnosticați în ţara noastră cu astfel de afecţiuni. În ajutorul lor a venit o echipă de tineri de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Vezi și

La fiecare şapte ore şi jumătate, în Romania se naşte un copil cu autism. 30 000 de copii sunt diagnosticați în ţara noastră cu astfel de afecţiuni. În ajutorul lor a venit o echipă de tineri de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Tinerii au creat un soft pentru doi roboți umanoizi care îi pot ajuta pe cei mici să comunice mai bine dar în acelaşi timp să se distreze. Proiectul este susţinut şi de Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României prin Senatul Ştiinţific.

El este roboţelul Nao și în curând poate fi cel mai bun prieten al copiilor cu autism. Saru Lisa Marie este studentă la Facultatea de Electronică și cea care a implementat acest proiect.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicolae Georgian are 25 de ani și este asistent de cercetare. El este cel care a creat softul pentru robotul dansator, Nao 2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Roboţelul Nao, cel mai bun prieten al copiilor cu autism