Antena Meniu Search
x

Zuckerberg pierde peste 7 miliarde de dolari după pana mondială a reţelelor de socializare deţinute de Facebook

Încrederea investitorilor în Facebook s-a slăbit puțin luni, pe fondul unei presiuni politice continue și a unei rare întreruperi a aplicațiilor companiei, reducând acțiunile cu 4,8% și eliminând miliarde din averea CEO-ului Mark Zuckerberg.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 09:14

Mark Zuckerberg, CEO Facebook
Mark Zuckerberg, CEO Facebook - Shutterstock

Averea lui Zuckerberg a scăzut cu 7 miliarde de dolari, având acum peste 117 miliarde de dolari în conturi, fiind clasat drept al șaselea cel mai bogat om din lume, potrivit publicaţiei Forbes.

Pierderi uriaşe pentru Mark Zuckerberg

Acțiunile Facebook au fost supuse presiunii din două fronturi: o întrerupere neobișnuit de lungă a platformei sale omonime, Instagram și WhatsApp, o greșeală care probabil a costat compania zeci de milioane de dolari. Facebook a suferit ultima oară o cădere ca aceasta în 2019, când rețeaua s-a oprit timp de 14 ore. Cu un deceniu mai devreme, în 2008, ea a fost blocată pentru o zi. Pana mondială de luni a afectat sistemele interne de la Facebook şi implicit a împiedicat accesul angajaţilor la emailurile de acces, precum şi la sistemul intern de mesagerie al acestora.

La o cădere de 5.5% a acțiunilor în cursul zilei de luni, cea mai rea zi pe burse pentru Facebook în aproape un an de zile, fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, care deține aproximativ 14% din gigantul IT, ar fi pierdut aproximativ 7 miliarde de dolari din avere, estimează Bloomberg. La ora transmiterii acestui update, adresele web ale platformelor Facebook, Instagram și WhatsApp încă sunt complet nefuncționale. Aplicațiile mobile se deschid, însă nu sunt utilizabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Zuckerberg pierde peste 7 miliarde de dolari după pana mondială a reţelelor de socializare deţinute de Facebook