Antena Meniu Search
x

Galerie foto "De ce nu vorbește nimeni despre asta?" Locul din Europa unde cazarea e 7 lire pe noapte

Chiar și în afara sezoanelor de vârf,  principalele destinații turistice din Europa vin mereu la pachet cu prețuri ridicate. Există totuși alternative pe continent, unde prețurile sunt mici și, ei bine, frumusețea locului e la superlativ.

de Redactia Observator

la 09.12.2023, 16:11

Lacul pitoresc Ohrid se încadrează în această categorie. Natasha Whitley, o turistă care călătorește adesea prin diferite locuri, a dezvăluit tot ce trebuie să știe turiștii despre acest loc fascinant, într-un TikTok. Lacul Ohrid, care se întinde pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albania, este un peisaj cu adevărat special, potrivit DailyMail.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul dintre cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa. Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă de weekend?”, a spus femeia în filmulețul de pe TikTok. În videoclip, ea descrie lacul Ohrid, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, ca fiind unul dintre punctele culminante ale unei călătorii pe care a făcut-o în jurul Balcanilor. Un loc neaglomerat și „atât de liniștit pentru a te plimba”.

Ce activități poți face într-un astfel de loc

„Evident că nu poți să învingi Lacul Como, cu orașele sale pitorești frumoase precum Bellagio. Cu toate acestea, lacul Ohrid este de fapt de două ori mai mare decât Como, ceea ce nu mi-am dat seama. Și aș spune că apa este mai uimitoare – este limpede precum cristalul”, a declarat femeia. 

Pe acelaşi subiect

Natasha a dezvăluie în clipul postat pe TikTok că pentru călătoria ei de trei nopți a stat la Sunset Lake Hostel din orașul Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 lire pe noapte. Turiștii pot merge diferite la activități în această zonă.

„Poți merge la caiac sau la stand-up paddle boarding, care arată atât de bine. Cel mai popular lucru este să vizitați Biserica Sf. Ioan, care este plasată chiar pe marginea lacului. Are o priveliște uimitoare. Este atât de pitoresc”, a continuat femeia să povestească.

Există, de asemenea, zeci de trasee de drumeții pe care vizitatorii le pot parcurge dacă doresc, plus un „oraș vechi superb” și un parc plin cu broaște țestoase. Natasha a spus că această călătorie a fost organizată prin Sunset Lake Hostel. „A durat patru ore, cu vin nelimitat, și a costat literalmente doar 8 lire sterline fiecare! Apa este uluitoare și am mers pe o mică plajă retrasă. Este un preț atât de bun”, a spus Natasha.

Un alt punct culminant a fost un pub irlandez cu băuturi „destul de ieftine” și mâncarea, care era „foarte rezonabilă și accesibilă”. Natasha a spus că o delicatesă locală indispensabilă a fost „burek” - un produs de patiserie popular din mâncăruri stradale, savurat în locuri din Balcani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » "De ce nu vorbește nimeni despre asta?" Locul din Europa unde cazarea e 7 lire pe noapte