Antena Meniu Search
x

Video Iohannis, dezvăluiri despre viaţa sa şi a soţiei în faţa unor eleve din Africa. Ce s-a schimbat de când e președinte

Turneul preşedintelui Klaus Iohannis în Africa a continuat, astăzi, cu o întâlnire oficială cu omoloaga sa din Tanzania. Primit cu salve de tun, şeful statului a remarcat că antreprenorii români fac deja afaceri acolo şi a declarat că acest lucru va continua. Vizitele au inclus şi mărturisiri de natură personală. Preşedintele s-a plâns că funcţia îi lasă prea puţin timp liber pentru viaţa de cuplu. 

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 20:54

Vezi și

În ciuda ploii torenţiale, Klaus Iohannis a avut parte de o primire călduroasă în Tanzania. După ceremonie, preşedintele a fost condus spre palatul prezidenţial în ritm de muzică şi acompaniat de dansatori.

  • Klaus Iohannis, preşedintele României: Relaţiile noastre se vor dezvolta în viitor în toate domeniile de interes comun. Am constatat că avem şi un număr de antreprenori români în Tanzania, activi în special în domeniul turismului.

Peste 12.000 de turişti români au vizitat Tanzania, anul trecut, chiar dacă Ministerul de Externe recomandă evitarea călătoriilor neesenţiale în ţara africană. Cei doi preşedinţi au convenit să continue cooperarea în domenii precum IT, agricultură, asistenţă la dezastre sau educaţie.

  • Samia Suluhu Hassan, preşedinte Tanzania: Tanzania oferă cinci burse tinerilor români care doresc să vină în Tanzania şi să studieze în facultăţile pe care ei le aleg.
Pe acelaşi subiect

Preşedintele Iohannis şi soţia sa au ajuns în Tanzania din Kenya

Acolo au avut parte, pe lângă întâlnirile oficiale, de un safari, dar şi o vizită la o şcoală de fete, unde prima doamnă a dansat alături de eleve. Klaus Iohannis, fost profesor de fizică şi Carmen Iohannis, dascăl de engleză, au intrat apoi într-o sală de clasă. 

Cuplul prezidenţial a oferit 30 de laptopuri pentru şcoală şi mai multe ghiozdane pentru eleve. Întrebat de elevele kenyene cum este să fii preşedinte, Iohannis le-a povestit şi părţile care nu îi sunt pe plac.

  • Klaus Iohannis, preşedintele României: Vieţile noastre s-au schimbat complet. Pentru că timpul nostru liber, timpul în care putem fi singuri a ajuns de la atât - noi suntem profesori, nu aveam oricum mult timp - şi de aici am ajuns aici. 

Sâmbătă, cuplul prezidenţial va merge în Zanzibar, unde sunt programate o oprire la casa lui Freddie Mercury şi un tur al staţiunii Stone Town. Turneul african continuă apoi cu vizite în Republica Capului Verde şi Senegal, urmând ca şeful statului să revină în ţară după 23 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Iohannis, dezvăluiri despre viaţa sa şi a soţiei în faţa unor eleve din Africa. Ce s-a schimbat de când e președinte