Antena Meniu Search
x

Reacția unui turist străin, la un brunch organizat în aer liber în inima Bucovinei: "Foarte multă natură"

Când vine vorba de mâncare, sucevenii merită doar cuvinte de laudă. O spun turiştii care au luat parte, în acest weekend, la un brunch organizat în aer liber în inima Bucovinei. Ciorba de păstrăv cu hribi, plăcintele, dar şi miedul rece i-au impresionat pe musafiri. Preparatele nu aveau cum să nu fie gustoase. Au fost gătite doar cu produse naturale, de la producători locali. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 27.06.2021, 08:28

Reacția unui turist străin, la un brunch organizat în aer liber în inima Bucovinei: "Foarte multă natură"
Reacția unui turist străin, la un brunch organizat în aer liber în inima Bucovinei: "Foarte multă natură"

Doar cuvinte de laudă au avut vizitatorii care au participat brunch-ul eco de la Ciocăneşti. La masa în aer liber pusă la cale de mai multe organizaţii care promovează agro-turismul şi-au găsit locul preparatele tradiţionale ale regiunii sucevene, făcute din produse locale. 

Ionel Țurcă: O pastă de păstrăv cu brânză de vaca totul e un produs natural suta la suta bio. 

De departe vedetă este ciorba coicăneșteană, o ciorbă relativ asemănătoare cu cea de burtă dar care este făcută din bucăţi de păstrăv afumat cu hribi sunt două ingrediente care se găsesc din belşug aici în zona Ciocăneştiului 

Pe mesele îmbelșugate s-au mai găsit sarmale cu mămăliguţă şi smântana, tochitură şi prăjituri de casă. Nu a lipsit nici muzica. Iar când celor prezenţi li s-a făcut sete, la mare căutare a fost miedul. 

Turistă: E frumos, peste tot unde mă uit este verdeaţă, foarte multă natură. Este un sat foarte frumos. 

După ce au degustat din toate bunătățile, turiștii su fost invitați la o plimbare prin pădure și la o vizită la Mina Oița. 

Turistă: E prima dată când intru în mina de aici, e o experiență interesantă. De la căldura de afară de 25 de grade, aici nu ştiu cât sunt. Zece? 

Astfel de evenimente se organizează în mod regulat în zonele pitoreşti ale României. Este o modalitate de promova atât produsele locale, dar şi obiceiurile tradiţionale

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Reacția unui turist străin, la un brunch organizat în aer liber în inima Bucovinei: "Foarte multă natură"