Antena Meniu Search
x

Video Sezonul de schi e aproape de final. Când expiră cartelele pentru transport pe cablu

Turiștii care vor să se bucure de pârtiile din Masivul Postăvarul trebuie să se grăbească. Acest weekend este ultimul în care se va mai putea schia, oficial. Se încheie, astfel, cel mai scurt sezon din ultimii zece ani. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.04.2023, 21:09

Vezi și

În vârful Masivului Postăvaru primăvara nu a ajuns. Cum zăpada e încă din belşug, doar ceaţa îi mai încurcă pe schiori. "Aşa arată ultimele zile din acest sezon al sporturilor de iarnă în Masivul Postăvaru. Patru pârtii deschise şi un strat de zăpadă cu o grosime între 10 şi 20 de cm în zona superioară a masivului", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Sezonul de schi, pe cale să se încheie

Ultimul episod de ninsoare de acum două săptămâni a prelungit sezonul de schi. Anul acesta a început abia pe 28 ianuarie, mult mai târziu decât în alţi ani, aşa că iubitorii sporturilor de iarnă se bucură din plin de traseele neaglomerate din aceste zile.

"O surpriză care trebuia să fie mai mare şi mai lungă în timpul iernii şi a venit primăvara. Ai şi o porţiune de schi destul de lungă, condiţiile sunt bune, cablurile merg", spune un turist. "Foarte bună! Mai ales la ora actuală. Incredibil. S-a menşinut că au băgat cu tunurile şi a mai nins", adaugă altul. "Pentru perioada aceasta a anului este  ok. Se poate schia în partea superioară. Merită, acum, în perioada asta, greu găseşti ceva", crede un turist. 

Cei care şi-au luat cartele pentru transport pe cablu trebuie să ştie că pot fi folosite doar până duminică. "Schiorii să încerce să-şi consume punctele de pe cartelă. De la începutul lunii aprilie nu s-au mai eliberat cartele cu un număr foarte mare de puncte, tocmai pentru că nu ştiam exact cât putem prelungi. Punctele care nu se vor consuma în acest weekend nu vor fi reportate pentru sezonul viitor", a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Şi în Sinaia, la Cota 2000 se schiază. Sunt deschise nouă pârtii, pe care stratul de zăpadă este de circa 20 de centimetri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Sezonul de schi e aproape de final. Când expiră cartelele pentru transport pe cablu