Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Topul celor mai neobişnuite destinaţii pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Dacă iubiţi schiurile, primele locaţii de la noi care vă vin în minte sunt probabil Poiana Braşov şi Rânca. Iar în afara ţării - Alpii elveţieni. Meritaţi să ştiţi că puteţi face asta şi în locuri mai puţin cunoscute. Ba chiar în câteva ţări în care probabil nici nu vă gândeaţi că este posibil să faceţi asta.

de Greta Gavrilă

la 08.12.2021 , 13:35

Clasamentul a fost întocmit de o publicaţie europeană. Riksgränsen - cea mai nordică staţiune din Suedia - se află la doar 200 de kilometri de Cercul Arctic şi în comparaţie cu alte destinaţii europene, nu este deloc aglomerată. Sunt 42 de piste în total, iar iubitorii de adrenalină pot încerca şi heli ski, adică să urce la altitudini mari cu elicopterul, iar apoi să coboare în voie pe versant. 

Mai aproape de noi este staţiunea Ischgl din Austria. Este destinaţia preferată a muzicienilor de top. Dar a început să fie tot mai populară şi printre turiştii români datorită pârtiilor, peisajelor spectaculoaselor şi a aprés-ski-ului animat.

În Scoţia, mai exact în Aviemore, cea mai bună perioadă de schi este din ianuarie până în aprilie. Iar pe lângă sporturile de iarnă, turiştii pot merge evident şi la o degustare de whisky, direct de la producătorii locali. 

Vezi și

Grecia nu are doar plaje spectaculoase. În Arachova, o staţiune montană cu mai multe pârtii şi hoteluri de lux a fost dezvoltată în ultimii 30 de ani. Iar în apropiere sunt şi o serie de obiective turistice.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Travel » Topul celor mai neobişnuite destinaţii pentru iubitorii sporturilor de iarnă