Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice în Grecia: Oameni luaţi de ape şi oraşe transformate în lacuri. În doar 24 de ore, a plouat cât pentru un an întreg, 800 de litri pe metru pătrat

Ploile fără precedent care au lovit Grecia au provocat dezastru în ţară! Mii de oameni au rămas blocaţi în case sau pe acoperişuri. Printre ei şi sute de români care nu se pot întoarce acasă pentru că viiturile puternice au distrus poduri, drumuri sau le-au distrus maşinile. Consulul din Salonic a transmis că astăzi va organiza convoaie de evacuare pentru românii sinistraţi in Pilios, iar armata va reface în urmatoarele ore podurile distruse pentru a permite şi trecerea cu masinile. Pompierii greci au anunţat că, până în acest moment, au salvat peste 800 de oameni din zonele sinistrate.

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 09:20

Vezi și

Imaginile suprinse în Grecia sunt dramatice. Oameni luaţi de ape şi oraşe transformate în lacuri. În doar 24 de ore, ciclonul Daniel a adus precipitaţii cât pentru un an întreg: 800 de litri pe metru pătrat. 

La 30 de kilometri de Volos, în staţiunea Lefokastro, zeci de români au fost prinşi în mijlocul dezastrului. 

Claudiu Simedru, turist: După cum vedeţi, aici avem toate maşinile care au fost în parcarea publică. Majoritatea lor au fost duse de către ape în mare. Peste 30 de maşini care erau acolo au sfârşit în mare.

A plouat cât pentru un an întreg

Pe acelaşi subiect

Pensiunile care atrăgeau oaspeţii prin atenţia la detalii a proprietarilor sunt acum de nerecunoscut. 

Claudiu Simedru, turist: Gândiţi-vă că era o curte superbă. Cu pavaj frumos. Era ceva extraordinar, un fel de rai...

Viitura a rupt şi drumul de acces spre Lefokastro. Consulul României la Salonic a transmis că - în orele următoare - armata elenă va face o variantă provizorie de pod pentru ca oamenii să poată fi evacuaţi. Pentru turiştii care au rămas fără maşini, se vor organiza curse speciale. 

În largul insulei Skiathos, aproximativ o sută de români au trăit clipe cumplite. Voiau să fugă de pericol şi s-au urcat pe feribotul spre Volos, doar că - timp de câteva ore - ambarcaţiunea nu a mai putut ajungă la ţărm din cauza valurilor uriaşe. 

În Atena, oamenii au fost pur şi simplu luaţi de pe străzi de viituri, iar mai multe staţii de metrou au fost inundate. 

Situaţia cea mai gravă a fost - însă - în centrul Greciei, în regiunea Tesalia. În zona oraşului Palamas, o câmpie întreagă a fost acoperită de ape de doi metri, iar oameni şi animale s-au urcat pe acoperişuri ca să scape cu viaţă. 

Din cauza inundaţiilor, cel puţin patru persoane au murit până acum în Grecia, iar alţi şase sunt de negăsit. Printre cei dispăruţi se numără şi un cuplu din Austria, aflat în luna de miere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Imagini dramatice în Grecia: Oameni luaţi de ape şi oraşe transformate în lacuri. În doar 24 de ore, a plouat cât pentru un an întreg, 800 de litri pe metru pătrat