Antena Meniu Search
x

Video 20 de români rupţi de lume în satul Lefokastro din Grecia. Au cerut ajutorul Consulatului României după ce maşinile le-au fost distruse de viitură

Mistuită de incendii, Grecia este acum devastată de furtuni. Iar românii aflaţi în vacanţe sunt prinşi în mijlocul puhoaielor. Imagini şocante au fost suprinse în Skiathos şi Volos, iar turiştii prinşi acolo se plâng că nu mai ştiu cum să ajungă acasă. Unii au rămas chiar fără maşinile cu care merseseră în vacanţă, după ce au fost luate de puhoaie. Nici în oraşele mari nu e linişte. În mijlocul Atenei, oamenii au fost luaţi pur şi simplu de ape, în timp ce mergeau pe stradă.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 15:04

Vezi și

Situaţia cea mai gravă este în zona Tesalia. Două sate sunt complet sub ape acolo. Localnicii au fost nevoiţi să-şi salveze copiii cu ajutorul saltelelor gonflabile. În Antena, într-o zonă extrem de iubită de turişti, zeci de oameni au fost luaţi pur şi simplu de şuvoaie. 

20 de români rupţi de lume în satul Lefokastro din Grecia

Potop a fost, timp de trei zile şi trei nopţi, şi în Volos. În apropierea oraşului, 10 români au trăit spaima vieţii lor după ce s-au trezit blocaţi de viituri într-o pensiune. 

Diana Sava, turistă: Lumea este disperată şi noi încercăm să ne păstrăm calmul, ne rugăm la bunul Dumnezeu să nu mai vină apă mare.

Pe acelaşi subiect

Ca să scape cu viaţă, românii s-au refugiat la etajul unu în timp ce viitura mătura totul în cale, iar apele năvăleau la parter. Sunt acolo de aproape două zile, iar puţinele provizii de apă şi mâncare încep să se termine. 

Diana Sava, turistă: Noi acum raţionalizăm apa, puţina, foarte puţina mâncare pe care o avem, adunăm nişte mere crude din câţiva copăcei care au mai rămas.

Diana Sava, turistă: Sperăm, cineva să vină spre noi, să facă ceva.

Nu sunt singurii români sinistraţi în Grecia. Într-o localitate apropiată, printre cei prinşi de puhoaie sunt copii şi o femeie însărcinată. 

Zeci de români au fost prinşi de furtună şi pe insula Skiathos. Ne-au trimis imagini apocalitice pe Fii Observator.

Radu Tuvec, turist: Toate străzile sunt cu nămol, cu pietroaie. Magazinele au apa de un metru, aproape. Toată lumea scoate mâlul. 

Unii şi-au rezervat deja bilete de avion spre casă, dar se tem că zborurile ar putea fi anulate din cauza furtunii. Cei plecaţi cu maşina sunt fără soluţii. 

Radu Tuvec, turist: Nu circulă feribotul. Iar aici, unde sunt, în piaţeta din oraş, sunt o grămadă de români şi asta discută: cu ce plecăm şi când? 

În satul Lefokastro, peste 20 de români sunt rupţi de lume. Au cerut ajutorul Consulatului României după ce maşinile le-au fost distruse de viitură. 

Într-un răspuns pentru Observator, ministerul român de Externe a anunţat că ţine legătura cu turiştii aflaţi în zonele afectate. Aceştia au fost îndemnaţi să respecte instrucţiunile autorităţilor locale. 

De vină pentru toate nenorocirile este ciclonul Daniel, care a adus în câteva zile ploi cât pentru tot anul în Grecia, Turcia şi Bulgaria. Inundaţii devastatoare au fost, azi-noapte, şi la Istanbul. Maşinile au fost măturate de puhoaiele de pe străzi, iar 1.700 de clădiri, inundate. Doi oameni şi-au pierdut viaţa aici, după ce au fost luaţi de viiturile care au lovit mai multe cartiere. 

Alte trei persoane au murit la graniţa cu Bulgaria, într-o staţiune plină de turişti, iar trei oameni sunt dispăruţi. Şi Bulgaria numără victimele furtunii: trei confirmate până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » 20 de români rupţi de lume în satul Lefokastro din Grecia. Au cerut ajutorul Consulatului României după ce maşinile le-au fost distruse de viitură