Antena Meniu Search
x

Elevii români au cucerit America. Liceenii sunt campioni mondiali la robotică, o performanţă uriaşă care înseamnă mii de ore de muncă şi pasiune

Cei mai buni din lume la robotică! Elevii români au venit acasă cu trofeul de la cea mai prestigioasă competiţie de robotică din Statele Unite ale Americii. O echipa din Focşani e campioană, iar altă din Ploieşti, vicecampioană. O performanţă uriaşă care se traduce prin mii de ore de muncă pentru fiecare elev, dar şi pasiune pentru o activitate extraşcolară. Copiii recunosc că şi-ar dori să fie susţinuţi mai mult de statul român la astfel de competiţii, la care americanii vin să îi recruteze încă din liceu. 

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 09:17

Vezi și

Primele două echipe din delegaţia României la Huston au ajuns acasă. Echipa RO2D2 de la Colegiul Mihai Viteazul din Ploieşti e vicecampioană mondială, iar echipa Wattsup de la Colegiul Dinicu Golescu din Câmpulung, echipa finalistă din divizia Jemison. Marele trofeu a fost câştigat de AICitizens din Focșani.

Andrei, echipa RO2D2: A fost o luptă foarte lungă, am jucat undeva la peste 20 de meciuri, unde robotul a trebuit să funcţioneze perfect, moralul nostru a trebuit să rămână constant.

Luca, echipa RO2D2: A trebuit să colecteze nişte hexagoane - pixeli - şi să îi colecteze pe o tablă şi să formeze mozaicuri. 

David, echipa RO2D2: Robotul se numeşte Miguel. Pasiunea mea a început în gimnaziu, a şasea - a şaptea, pe atunci făceam doar lego. A început uşor, pe social media, şi apoi pe construcţie şi am ajuns să fiu pasionat de această parte, proiectare 3D şi construcţia acestor roboţi. A fost o experienţă de neuitat, pentru că America este ca în filme.

5.000 de ore pentru succes

Peste 5.000 de ore arată pontajul din hubul echipei din Ploieşti. Extrascolare. Elevii şi profesorii cer ca robotica să fie inclusă de Ministerul Educaţiei în orarul copiilor.

Reporter: Ar fi bine ca robotica să fie în curricula şcolara?

Mihaela Istrate, coordonatoarea echipei RO2D2: Cu certitudine, dacă nu materie de studiu, care cu siguranţă i-ar atrage pe copii, măcar o materie din extracurriculară. Le dezvoltă gândirea creativă, îi face mai sociabili, dezvoltă aptitudini de comunicare pe care în cadrul orelor nu le pot obtine.

Vlad Pătraşcu, RO2D2: M-am hotărât. Vreau în Europa să învăţ.

ReporterDe ce străinătate şi nu România? Ce ar trebui să facă statul român pentru voi?

Vlad Pătraşcu, RO2D2: În primul rând ar putea să finanţeze chiar şi acest concurs. În afară sunt mai multe oportunităţi, sunt facultăţi de calitate mai mare, sunt mai mulţi profesori, mai implicaţi, dar vreau să mă întorc aici în România să trăiesc.

Reprezentanţii universităţilor le oferă deja burse liceenilor pentru facultate. Patru echipe de tineri din România au fost premiate la First Tech Chalange in America.

Ana-Maria, echipa Wattsup: El este Mugurel, cel mai important membru al echipei noastre. Are mai multe taskuri de îndeplinit, ştie să colecteze anumiţi pixeli şi să pună pe o tablă, să se agaţe pe o bară, să se suspende în totalitate şi să arunce un avion de hârtie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Elevii români au cucerit America. Liceenii sunt campioni mondiali la robotică, o performanţă uriaşă care înseamnă mii de ore de muncă şi pasiune