Antena Meniu Search
x

Video O mână de liceeni din Neamț, la un pas să reprezinte România la Mondialele de Robotică. Tinerii vor să îi cucerească pe jurați cu robotul Ceaikovski

Robotica prinde tot mai mult avânt şi în ţara noastră. Asta după ce o mână de tineri de la un liceu din Roman, judeţul Neamţ, ne arată că pasiunea lor pentru tehnologie şi robotică poate aduce performanţă. O performanţă care s-a văzut şi la etapa regională a competiţiei de robotică, acolo unde "The Eagles" - echipa liceului a reuşit să obțină un rezultat excelent. Tinerii s-au calificat la etapa naţională, iar începând de azi vor începe să-i cucerească pe juraţi cu robotul lor. 

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 08:03

Vezi și

Elev: Avem acest mecanism. O cuvă care preia pixeli. Îi introduci în robot, iar apoi cu acest braţ, care-i preia din interiorul robotului îi putem pune în spate la un anumit unghi. 

El este Ceaikovski, unul dintre roboţii creaţii de echipa Colegiului Național "Roman-Vodă". Cu ajutorul lui, liceenii au reuşit să învingă zeci de echipe la etapa regională. O victorie care i-a condus spre următoarea fază a concursului - cea naţională.

Cosmin Alin Balta, elev: Se transmite din America o temă de competiție. Două manuale de joc, alăturate de un videoclip de prezentare a temei, iar în urma studierii acestora, noi împreună cu toată echipa stabilim care ar fi sistemele cele mai avantajoase.

Munca se întinde pe luni de zile

Pe acelaşi subiect

Iar munca se întinde pe luni de zile. Un sacrificiu pe care tinerii îl fac zilnic, dar care a meritat din plin.

Constantin Ostafe, profesor coordonator: E vorba de determinare şi pasiune în acelaşi timp. Sprijinul din partea familiei, consiliere din partea agenţilor economici. 

Silviu Lariu, profesor coordonator: După două ei sunt în ateliere, unde vor sta până la şase şapte, opt. Vinerea sâmbăta şi duminica e program stabilit. Sunt foarte multe ore de muncă din partea lor.

Drumul spre calificarea mondială

Ore care nu au fost în zadar şi pe care tinerii liceeni le văd zilnic în reuşitele lor.

Elev: Un rezultat bun la națională ne-ar duce spre calificarea mondială. Dacă ar fi să câștigăm toate meciurile, dacă ar fi să fim aleşi de o altă echipă sau să luăm premiul 1, ne-am califica la mondiale.

Astăzi, echipa de robotică "The Eagles", care s-a înfiinţat în anul 2018 se va duela în Competiţia Naţională, care se va întinde de trei zile şi care îi poate duce pe elevii din Roman la Competiția Mondială de Robotică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » O mână de liceeni din Neamț, la un pas să reprezinte România la Mondialele de Robotică. Tinerii vor să îi cucerească pe jurați cu robotul Ceaikovski