Antena Meniu Search
x

Video România câştigă Campionatul Mondial de Robotică din Texas. Echipa campioană, formată din 12 elevi ai Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani

România scrie istorie și devine din nou campioană mondială la robotică, în SUA. Echipa de robotică A.I. Citizens de la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani a câştigat Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, care a avut loc în Houston, Texas.

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 09:56

Vezi și

Dintre cele 243 de echipe din întreaga lume care au participat la competiţie, 4 au fost de la noi din ţară şi toate au ajuns în semifinale. De altfel, vicecampioana mondiala este tot o echipă din România, de la Colegiul Naţional " Mihai Viteazul" din Ploiești. În urmă cu doi ani, am fost prima ţară care a detronat SUA, în cele trei decenii în care s-a desfăşurat campionatul.

Cine sunt elevii campioni mondiali la robotică

Echipa AICitizen este formată din 12 elevi, Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici, coordonaţi de profesorul Tiberiu Oprea, potrivit Agerpres.

La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » România câştigă Campionatul Mondial de Robotică din Texas. Echipa campioană, formată din 12 elevi ai Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani