Antena Meniu Search
x

Video "Hristos a Înviat!" Bisericile din țară, neîncăpătoare în Noaptea de Înviere. Mii de credincioşi au primit Lumina Sfântă în suflete şi în case

Emoţia Învierii Domnului a fost resimţită în întreaga ţară. La Constanţa, Lumina Sfântă a fost adusă de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie pe mare şi împărţită sutelor de credincioşi. În inima Moldovei, la Iaşi, curtea Catedralei Mitropolitane a fost neîncăpătoare pentru mulţimea care a venit să se roage, iar în Mureş, după ce au înconjurat biserica, enoriaşii au primit sfintele Paşti. Credincioşii s-au rugat pentru sănătate şi pace în lume

de Redactia Observator

la 05.05.2024, 08:36

Vezi și

Veniţi de luaţi lumină! 

Începe sărbătoarea luminii, a bucuriei şi a învierii. Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat! 

La Constanţa, lumina sfântă a fost adusă pe mare de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie şi împărţită sutelor de credincioşi, iar mai apoi a pornit în procesiune pe faleza cazinoului cu un sobor de preoţi până în parcul Catedralei Arhiepiscopale "Sfinții Apostoli Petru și Pavel".

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie: Să ne bucurăm că avem această credinţă care se identifică cu lumina lui Hristos, adevărul întrupat care a pătimit, a murit, a fost îngropat, dar a înviat şi ne cheamă şi pe noi la înviere după ce am avut perioada de pregătire a postului. 

Pe acelaşi subiect

Cu emoţie şi speranţă în suflet, credincioşii s-au rugat pentru pace şi sănătate. 

Se furnică pielea pe tine când vezi acestă slujbă 

E ceva emoţionant şi e ceva ce te mişcă 

Mii de credincioşi din toată ţara au primit Lumina Sfântă în suflete şi în case

La Iași în inima Moldovei un sobor de preoți a ținut slujba la Mitropolie împreună cu Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. 

Clara Mihociu, reporter Obsrevator: Catedrala Moldovei şi Bucovinei din Iaşi adună în fiecare an cel mai mare număr de credincioşi din tot judeţul la  slujba din noaptea de înviere, însă în faţa miilor de oameni care ajung aici până şi esplanada din faţa bisericii devin neîncăpătoare.

Pentru Sofia slujba de înviere din acest an a fost și mai emoționantă.

Tânăra româncă este născută și crescută în Italia și aseară a fost pentru prima dată când apariticipat la Sluja Învierii acasă, în România. 

La Dâmbovicioara, în Argeș, preoții au așezat pe masa în curtea bisericii Sfânta Evanghelie şi fiecare credincios venit la slujba de Înviere a putut să se închine. Înainte de a intra în biserică, slujitorii au bătut la ușile închise ale lăcașului de cult, ca la mormântul Domnului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sute de credincioşi s-au adunat şi la Târgu Mureș, la Catedrala "Înălțarea Domnului", unde au luat sfintele paşti, iar mai apoi au înconjurat biserica alături de cei trei preoți.

- Să fie pace, să fie bine, avem un an greu plin de fel de fel de provocări. Sper să fie bine, să fim sănătoşi că pe celelate le cumpărăm sau le facem.

Peste o mie de credincioşi au primit Lumina Învierii în Muzeul Astra din Sibiu. Slujba a avut loc la o biserica din lemn. Localnicii şi turiştii au primit Paşti în căni de lut realizate de meşteri populari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » "Hristos a Înviat!" Bisericile din țară, neîncăpătoare în Noaptea de Înviere. Mii de credincioşi au primit Lumina Sfântă în suflete şi în case