Antena Meniu Search
x

Video "Nu înţeleg de ce e atâta război peste tot". Sute de credincioşi s-au rugat cu emoţie în cor, la Denia Prohodului, pentru pace şi linişte

Vinerea Mare, ziua cea mai neagră din istoria creştinismului, a adunat sute de credincioşi în biserici. Aseară, la Denia Prohodului, au fost momente cu o puternică încărcătură emoţională. Oamenii au cântat prohodul în cor cu preoţii şi au rememorat astfel momentul înmormântării Lui Iisus.   

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.05.2024, 10:38

Vezi și

Sute de credincioşi au participat aseară la Denia din Vinerea Mare, la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. Enoriaşii s-au rugat pentru pace şi linişte. "Ne pregătim pentru mâine seară (n.r. sâmbătă) să primim învierea domnului şi să încercăm să fim cât mai buni şi să fie pace. Nu înţeleg de ce e atâta război peste tot. Nu există această dragoste pentru Dumnezeu".

Clara Mihociu, reporter Observator: Cu Prohodul într-o mână şi cu lumânări şi flori în cealaltă oamenii au continuat să stea la rând pe toată durata slujbei şi au dorit să ajungă să treacă pe sub sfântul aer, vinerea mare fiind singura zi din an în care se poate face acest lucru.

Emoțiile slujbei care amintește de înmormântarea lui Iisus au fost atât de puternice încât unii credincioşi abia dacă și-au putut stăpâni lacrimile. "Emoţii puternice şi ne dăm seama că în râstingnim în fiecare zi pe domnul nostru Iisus Hristos şi sunt multe de spus".

Preot Lucian Apopei, director comunicare MMB: Participăm la slujba deniei prohodului domnului, o slujbă de tânguire, însă dincolo de toată această suferinţă, dincolo de tristeţea care ne apasă în aceste momente să ţim cont de faptul că dincolo de toate acestea se află lumina învierii.

Pe acelaşi subiect

Credincioşi de toate vârstele au participat la Prohod

Iar la slujba Prohodul Domnului au fost credincioşi de toate vârstele. "Nu am mai fost, tocmai de aceea am decis că e momentul când deja fiind mărişoară, realizează şi înţelege semnificaţia acestei slujbe. E ziua în care nici pasărea din cuib nu cară. Nu facem nimic, chiar dacă avem treabă încercăm această zi să o sărbătorim prin post şi rugăciune.

Şi la Buzău, după terminarea slujbei de Prohod, peste aproximativ 3.500 de credincioși au mărșăluit pe străzile din oraș, alături de preoții care au purtau cu ei Sfântul Epitaf. Pe tot traseul au fost aruncate petale de flori, iar oamenii au rostit rugăciuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » "Nu înţeleg de ce e atâta război peste tot". Sute de credincioşi s-au rugat cu emoţie în cor, la Denia Prohodului, pentru pace şi linişte