Antena Meniu Search
x

Nouă state UE, între care România, nu au semnat o declaraţie de promovare a drepturilor LGBTIQ+, prezentată de preşedinţia belgiană a Consiliului UE

Nouă state ale Uniunii Europene (Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Ungaria) nu au semnat o declaraţie pentru promovarea politicilor în favoarea comunităţilor LGBTIQ+, prezentată vineri ţărilor membre de preşedinţia belgiană a Consiliului UE, informează agenţiile APA şi ANSA.

de Redactia Observator

la 18.05.2024 , 16:59

Bucharest Pride 2023
Nouă state UE, între care România, nu au semnat o declaraţie de promovare a drepturilor LGBTIQ+, prezentată de preşedinţia belgiană a Consiliului UE - Profimedia Images

Declaraţia a fost redactată cu ocazia zilei internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei, care se marchează anual la 17 mai, transmite Agerpres.

În declaraţie, statele semnatare se angajează să implementeze strategii naţionale în favoarea persoanelor LGBT+ şi să acţioneze pentru numirea unui nou comisar pentru egalitate în Comisia Europeană care va rezulta în urma alegerilor europarlamentare din iunie.

De asemenea, semnatarele cer Comisiei ca în următoarea legislatură să urmărească şi să pună în aplicare o nouă strategie pentru drepturile persoanelor LGBTIQ, să aloce resurse suficiente şi să colaboreze cu societatea civilă.

Articolul continuă după reclamă

În timpul reuniunii la nivel înalt de vineri în care a fost prezentată declaraţia, secretarul de stat belgian pe problemele egalităţii de gen, Marie-Colline Leroy, a subliniat că preşedinţia belgiană a Consiliului UE a decis să plaseze tema drepturilor LGBT în centrul agendei europene.

Statele semnatare ale declaraţiei sunt: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri externe » Nouă state UE, între care România, nu au semnat o declaraţie de promovare a drepturilor LGBTIQ+, prezentată de preşedinţia belgiană a Consiliului UE