Antena Meniu Search
x

Video Parlamentul European aprobă primele norme privind combaterea violenţei împotriva femeilor

Decizie istorică în Parlamentul de la Strasbourg. Eurodeputaţii au aprobat, astăzi, prima lege europeană pentru combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Normele interzic şi nunţile între minori, un fenomen care continuă să existe şi în ţara noastră, undeva la mijloc între nepăsarea şi complicitatea autorităţilor. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 24.04.2024, 19:43

Vezi și

Noile reguli adoptate în toate ţările europene îşi propun să prevină violenţa de gen şi violenţa domestică şi să protejeze îndeosebi femeile. Astfel, vor fi interzise căsătoriile forţate, care afectează în special femeile, iar mutilarea genitală va fi interzisă. Această procedură a făcut peste 600 de mii de victime în Europa şi încă ameninţă aproape 200 de mii de fete şi femei în ţări precum Franţa, Italia şi Germania. 

Primele norme privind combaterea violenţei împotriva femeilor 

Legislaţia obligă statele să ofere victimelor acces la îngrijiri medicale şi să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că actele sexuale fără consimţământ sunt considerate infracţiuni. Normele includ şi circumstanţe agravante pentru infracţiuni împotriva persoanelor publice, a celor care apără drepturile omului şi a jurnaliştilor. 

Regulile vor intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea în Jurnalul Oficial al UE, iar ţările vor avea la dispoziție trei ani pentru a le pune în aplicare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Parlamentul European aprobă primele norme privind combaterea violenţei împotriva femeilor