Antena Meniu Search
x

(P) Cum alegi hainele pentru copii: la ce trebuie să fii atent

Vrem ca ei să se simtă liberi să se joace fără obligații, să se arunce pe jos și să se murdărească pe mâini. Dar, în același timp, am dori ca hainele lor să nu fie murdare, astfel încât să arate în continuare ca niște îngeri căzuți din ceruri.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 11:25

(P) Cum alegi hainele pentru copii: la ce trebuie să fii atent
(P) Cum alegi hainele pentru copii: la ce trebuie să fii atent

Până la adolescență, funcția hainelor, precum hanorace fete sau băieți, a pantofilor și perechilor de ghete fete și băieți nu trebuie să fie neapărat estetică. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne îmbrăcăm copiii în haine murdare sau urâte. Ei înșiși știu ce haine și pantofi le plac mai mult sau mai puțin. Ideea este că, la anumite vârste, confortul și utilitatea trebuie să aibă prioritate. Nu are niciun rost ca copilul dumneavoastră să fie cel mai bine îmbrăcat din parc dacă nu poate alerga și să se joace. Astfel, părinții pun adesea propria vanitate înaintea confortului copiilor lor.

Cum ar trebui să aleg hainele pentru copiii mei?

Funcția ergonomică

Funcția ergonomică se referă la libertatea de mișcare a copilului. În mod ideal, folosiți haine ușor de purtat, elastice și cu legături de cauciuc, precum hanorace fete și băieți, pantaloni de bumbac etc. În plus, este important să nu folosiți centuri prea strânse, deoarece acestea pot provoca răniri. Același lucru se aplică și încălțărilor. Trebuie să fie confortabile, dar iarna să îi și ferească de frig, precum ghete fete sau băieți.

Regulile de aur pentru alegerea garderobei unei persoane (chiar și la o vârstă fragedă) sunt următoarele:

  • Confortul este pe primul loc. Renunțați la orice opțiune care nu se potrivește corpului copilului, fie că este prea strâmtă sau prea mare. Alegeți haine confortabile pentru joacă, precum hanorace de fete și de băieți.
  • Evitați utilizarea materialelor textile care blochează transpirația. Acest lucru este valabil pentru piele, tul și alte materiale textile.
  • Asigurați-vă că există un echilibru între hainele de bază și cele speciale. Astfel, va fi mai ușor să le combinați. În plus, cu timpul, copilul va învăța să se îmbrace singur și va deveni mult mai ușor.
  • Este extrem de important ca pantofii să se potrivească picioarelor copilului. De ce? Pur și simplu pentru că în acest fel veți împiedica copilul să dezvolte deformări sau probleme la mers. De asemenea, protejați picioarele de temperaturile scăzute cu încălțări potrivite, precum ghete pentru fete sau pentru băieți.
  • Alegeți hainele în funcție de zona geografică în care locuiți. Acest lucru este foarte important. Trebuie să fim conștienți de faptul că nu ne putem lăsa copiii să poarte doar haine de vară dacă locuim într-o zonă în care există patru anotimpuri. Același lucru este valabil și pentru țările în care există doar sezoane uscate sau ploioase. Trebuie să ne adaptăm opțiunile de îmbrăcăminte la climă.
  • Nu exagerați cu accesoriile. Adesea, le găsesc inconfortabile sau le sparg - fără să vrea - în timp ce se joacă sau fac o activitate. Prin urmare, nu fiți prea exigenți.

Culorile potrivite

În ciuda convențiilor sociale, nu există culori adecvate pentru băieți și fete. Fiecare părinte ar trebui să își îmbrace copilul în culorile pe care le alege, deoarece acestea nu sunt specifice fiecărui sex. Fiului tău îi poate plăcea rozul, iar fiicei tale poate prefera albastrul. De asemenea, este posibil să le placă violetul, verdele sau galbenul.

Cheia atunci când vine vorba de culoarea unor hanorace fete sau băieți, de exemplu, este să fii creativ și să nu stabilești limite. Există multe moduri de a purta haine într-o culoare sau alta. Rezultatul va depinde de modul în care le puneți împreună.

Hainele sunt o modalitate bună de a-i educa pe copii dincolo de standardele deja depășite impuse de societate. Și nu uitați de beneficiile terapiei prin culoare, deoarece îmbrăcându-i în culori diferite le veți încuraja creativitatea, le veți ridica moralul și îi veți face mai activi.

Îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon

Copiii ar trebui să poarte haine și încălțăminte adecvate sezonului. Îmbrăcarea lor în paltoane sau pălării frumoase atunci când este cald nu este un lucru bun. Și nici să le punem în rochii scurte când se face frig.

De asemenea, neîmbrăcarea lor în funcție de climă poate duce la probleme de sănătate. Fie că este vorba de o răceală sau de o boală mai gravă, aceasta poate chiar să le afecteze starea de spirit și să le scadă moralul. Pentru iarnă, folosiți pantofi închiși, precum ar fi ghete de fete sau de băieți, iar pentru vară, sandale sau pantofi deschiși.

Ar trebui să ne gândim întotdeauna mai întâi la sănătatea copilului și nu la imaginea pe care dorim să o proiectăm despre el. De aceea, atunci când alegem haine pentru copilul nostru, nu trebuie să ne proiectăm pe noi înșine asupra lui.

Poate copilul meu să-și aleagă singur hainele?

Răspunsul este da. Deși acest lucru depinde în mare măsură de doi factori: vârsta și personalitatea. De îndată ce un copil este sensibil, el știe ce culori, țesături și haine îi plac sau nu. Atunci când alegeți haine pentru copiii dumneavoastră, este recomandat să ascultați ce au de spus.

Atunci când nu suntem de acord cu alegerea lor, mai degrabă decât să-i mustrăm, este întotdeauna mai bine să le explicăm de ce nu pot purta anumite haine sau pantofi în acel moment. În acest fel, îi vom ajuta să înțeleagă motivele noastre și să își formeze o judecată mai bună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Advertoriale » (P) Cum alegi hainele pentru copii: la ce trebuie să fii atent