Antena Meniu Search
x

(P) Mic ghid practic despre cum să alegi pantofii pentru fetița ta

Cumpărarea de pantofi pentru un copil este o adevărată provocare pentru părinți. Ceea ce contează nu este doar mărimea potrivită, ci și potrivirea sau chiar grosimea tălpii.

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 12:40

Pentru a te asigura că fetița ta poartă adidași fete cât mai confortabili posibil, urmează câteva sfaturi simple. Află cum să alegi pantofii perfecți pentru fata sau băiatul tău. Cu aceste sfaturi, alegerea devine evidentă!

Conform statisticilor, picioarele fetelor încetează să crească în jurul vârstei de 14 ani, iar picioarele băieților în jurul valorii de 16. Până în această perioadă, este important să alegi încălțăminte potrivită pentru copiii tăi.

La ce ar trebui să fii atent când alegi pantofii pentru fiica sau fiul tău?

Probabil ai auzit zicala că este mai bine să te grăbești încet. Cu cât achiziția este mai puțin atentă, cu atât este mai mare riscul de nemulțumire. Alegerea pantofilor potriviți pentru fetița sau băiatul tău nu este întotdeauna ușoară, iar un copil obosit să-i încerce o poate face și mai dificilă. Dar nu îți face griji, există modalități de a face cumpărăturile acestor pantofi mai rapid și mai ușor.

Nu toate branțurile sunt create la fel. Alegi moale sau tare?

Talpa pantofilor pentru copii este de asemenea importantă, mai ales pentru bebeluși. Pantofii ar trebui să interfereze cât mai puțin cu munca naturală a picioarelor. Cu cât talpa este mai moale și mai flexibilă, cu atât este mai ușor pentru bebeluși să simtă pământul și, astfel, să mențină stabilitatea și echilibrul. După cum repetă kinetoterapeuții, pantofii optimi pentru un copil ar trebui să fie aproape imperceptibili.

Pantofii pentru bebeluși Primii pași ar trebui să aibă o talpă moale și flexibilă, care să îi permită să simtă mai bine pământul.

Velcro sau șireturi? Ce tip de închidere să alegi?

Aici depinde foarte mult de vârsta copilului. Dacă fata sau băiatul tău nu a stăpânit încă arta dificilă de a lega pantofii, optează în schimb pentru un model practic cu Velcro. Într-o clipă și este gata! Cu toate acestea, șireturile susțin mai bine picioarele și oferă astfel o mai mare stabilitate în timpul diferitelor activități, de exemplu în aer liber. Dacă ești îngrijorat că bebelușul tău se împiedică de șireturi, bagă capetele în interiorul pantofilor ca măsură de precauție.

Pantofii cu velcro vor fi mai practici pentru copiii mici.

Ar trebui să cumperi pantofi scumpi pentru copilul tău?

Poate te întrebi dacă merită să cumperi pantofi buni pentru copiii tăi? Ar trebui să alegi un model din piele naturală sau sintetică? La urma urmei, picioarele unui copil cresc atât de repede... E greu să dai un singur răspuns aici, totul depinde de bugetul familiei.

Cu toate acestea, este bine să adopți o abordare rațională. Pantofii pentru copii pentru uz zilnic trebuie sa fie cât mai rezistenți și confortabili, așa că merită să investești într-un model de calitate. Pantofii de sezon, în schimb, sunt altceva. Adesea, fiica sau fiul tău îi vor încălța doar câteva săptămâni pe an. În acest caz, poți opta pentru un model mai ieftin sau poți profita de promoții bune pe magazinele online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Advertoriale » (P) Mic ghid practic despre cum să alegi pantofii pentru fetița ta