Antena Meniu Search
x

Video Datorită Izabelei, copiii sclipitori ai României se pregătesc să cucerească marile scene de balet ale lumii. "Îmi plesnește sufletul de bucurie"

Uneori talentul şi munca nu sunt suficiente ca să reuşeşti. E nevoie ca cineva să te vadă şi să îţi deschidă drumul spre succes. Asta face Izabela Rudolf. Meseria ei: salvator de talente. Datorită ei, copiii sclipitori ai României se pregătesc să cucerească marile scene de balet ale lumii. Dar pentru asta, e nevoie să spunem Ajut Eu

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 21:11

Vezi și

E emoţie pură în fiecare linie a corpului şi în fiecare mişcare desenată în aer de această fată. Ţineţi minte numele ei: Alexia Lăzărescu. Îl veţi vedea tot mai sus în lista marilor balerine ale lumii. Pentru asta se pregăteşte de-o viaţă. 

Alexia Lăzărescu: Baletul pentru că este tot ce știu eu să fac, nu știu să fac altceva, e viață mea. E pasiunea mea și nu mă pot imagina făcând altceva în afară de balet. 

De la 6 ani a început să danseze. Azi, respiră balet prin toţi porii. Pare uşor felul în care pluteşte, dar în spatele graţiei stau câte 8-9 ore de antrenamente pe zi. 

Alexia Lăzărescu: Asta fac eu în fiecare zi, balet. Mi-a plăcut foarte mult când am fost la primele ore și după aia am continuat. 

Alexia a ajuns pe scenele celor mai importante concursuri internaţionale

De la primii paşi timizi de balet făcuţi în copilărie, în Bucureşti, Alexia a ajuns pe scenele celor mai importante concursuri internaţionale şi la cele mai bune şcoli ale lumii. A fost admisă la studii în mai multe oraşe europene şi a ales Royal Balet School, din Londra. Totul, pentru că cineva a crezut în ea. 

Alexia Lăzărescu: Nu aș fi putut să ajung niciodată, nici la concursuri mari, nici la școală, nici la bursă fără ajutorul Izabelei. Ea m-a ajutat de când eram foarte mică, a văzut tot timpul ceva în mine, special. Nu poți singur, toată lumea are nevoie de niște ajutor, mai ales în balet. 

Reporter: Care e relația ta cu Izabela? 

Alexia Lăzărescu: E ca mama mea. De-aia îi zic mama Izabela. Când mi se întâmplă ceva important sun prima dată pe mami și după pe Izabela și vorbim toate 3.

"Una e să faci pentru copilul tău și altă e să faci pentru cineva care nu e al tău"

Izabela Rudolf: Şi acum îmi vine să plâng. Ea mă strigă mama Izabela. Una e să faci pentru copilul tău și e o chestie normală pentru că te implici altfel și altă e să faci pentru cineva care nu e al tău și vezi că se creează o conexiune și ceea ce ai gândit că se poate realiza s-a și realizat și de atunci, normal, mie îmi plesnește sufletul de bucurie.

Ea este Izabela Rudolf. 

Izabela Rudolf: Izabela Rudolf este o mămică, o mămică care a trecut prin câteva experiențe cu propriul copil, care face la rândul lui balet și datorită acestui traseu pe care l-am avut cu fiica mea am învățat foarte multe și am zis că tot ceea ce am învățat trebuie să împărtășesc și cu alții. Am zis să le punem împreună și să facem ceva bun pentru societate. Copiii din România merită mai mult decât se făcea acum 7 ani când ne-am apucat noi să facem un workshop de balet și datorită acestui workshop am început să descoperim talente, în fiecare an am evoluat și acum suntem la un alt nivel. 

Izabela caută talente şi le ajută să ajungă la şcoli în străinătate

Izabela caută talente şi le ajută să ajungă la şcoli în străinătate. Organizează workshopuri cu profesori de la cele mai bune şcoli de balet din lume şi le oferă copiilor şansa să fie văzuţi. Obţine soluţii, inclusiv pentru finanţare. Pentru că în România nu este greu să găseşti talente, este mai greu să le asiguri calea către performanţă. 

Alexia Lăzărescu: Totul este foarte scump și foarte costisitor. Adică, un costum costă foarte mulți bani și cu toate tiarele, poantele mai ales și părinții mei nu ar fi putut să mă aducă unde sunt astăzi fără ajutorul Izabelei. 

Izabela Rudolf: Sunt copii care nu își permit acest lux de a se antrena cu anumiți profesori și facem demersuri în fiecare an, noi încercăm să găsim finanțări prin sponsori, prin parteneri, chiar și eu personal, avem o cameră la birou unde am invitat copii care veneau din alte orașe și locuiau acolo sau la mine acasă pentru că fiica mea cea mare Rebeca e plecată și aveam un pat liber. 

Copiii se antrenează la şcoli private, iar statul nu prea subvenţionează nimic

În ţara noastră sunt foarte puţine şcoli de balet, copiii se antrenează în mare parte la şcoli private, iar statul nu prea subvenţionează nimic. E lucrul pe care vrea Izabela să îl schimbe. Să ofere fiecărui copil şansa pe care o merită. A făcut din asta misiunea vieţii ei. 

Izabela Rudolf: Dacă vrei se poate. Trebuie doar să găsești pârghiile, să găsești puterea și să mergi mai departe. Sunt niște reguli clare și rezultatele vor veni. Asta, perseverența, contează foarte mult. Dacă aș fi ascultat de x și de y nu aș mai fi făcut nimic niciodată.

Nu a numărat niciodată câţi copii au mers mai departe pentru că a fost lângă ei, nu i-a numărat nici pe cei care i-au cerut ajutorul. I-a fost suficient să-i vadă ridicând săli întregi în picioare, că să ştie că a meritat. 

Izabela Rudolf: Important este să mergem mai departe și să găsim alți și alți copii. Eu sunt locomotivă. Nu mă uit în spate, eu mă uit în față. Ajutorul pe care eu nu l-am primit și pe care vreau să-l dau altora, asta mă interesează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Ajut Eu » Datorită Izabelei, copiii sclipitori ai României se pregătesc să cucerească marile scene de balet ale lumii. "Îmi plesnește sufletul de bucurie"