Antena Meniu Search
x

Video Speranţă, la un buton distanţă. După peste 10 operaţii, Angela speră să scape de umilinţă şi izolare

Speranţa se află uneori la un buton distanţă. Aşa e pentru Angelica, o femeie care de zece ani nu mai merge. În România de astăzi, asta vine la pachet cu izolare şi umilinţă. Dar ea a învăţat să ţină capul sus şi n-a încetat să viseze că va fi independentă şi va putea călători, chiar şi în scaun rulant. Iată povestea ei impresionantă în cadrul campaniei Ajut Eu!

de Adrian Obreja

la 10.12.2023, 20:27

Vezi și

Într-un apartament din Galaţi, trăieşte şi visează Angelica Bogdan. Are 45 de ani şi, în ultimii 29, viaţa ei a fost un lung şir de încercări. "De la 16 ani fac ping-pong cu o tumoră desmoidă. O tumoră care recidivează când vrea ea, cum vrea ea, unde vrea ea", a declarat Angela Bogdan. Au urmat peste 10 operaţii. 10 încercări de a se face bine. Niciuna n-a funcţionat. De 10 ani, Angelica nu mai poate merge. "La început m-am ambiţionat să ies în cârje. Nu numai că am ieşit în cârje, dar mi-am găsit un loc de muncă. Am făcut o facultate, am făcut un master. Mi-a fost greu să trec în căruţ, mi-a fost ruşine, nu mai ştiam persoane care se deplasează în scun rulant", a declarat Angela Bogdan.

În România sunt peste 800.000 de oameni cu dizabilităţi

De fapt, în ţara noastră sunt peste 800.000 de oameni cu dizabilităţi. Mulţi, imobilizaţi în cărucior. Îi observăm prea rar printre noi, pentru că România încă n-a învăţat să-i vadă. "E o provocare viaţa, e greu, sunt bariere, sunt locuri unde nu pot să ajung, sunt ghişee unde funcţionarul nu mă vede, pentru că trebuie să-i fac cu mâna", a declarat Angela Bogdan. Când ninge sau plouă, nu se poate încumeta cu scaunul rulant afară.

Azi e o zi norocoasă. Aici, pe aleile înguste dintre blocuri, Angelica visează cum ar fi să fie liberă să călătorească din nou. Un dispozitiv electric, care s-o ajute să se deplaseze mai uşor, i-ar putea împlini visul. Pentru asta, îi puteţi spune Ajut Eu. Atât de simplu. "Pur şi simplu mi l-aş ataşa aproape singură la căruţ, aş apăsa pe buton şi aş pleca în călătorie", a declarat Angela Bogdan

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Ajut Eu » Speranţă, la un buton distanţă. După peste 10 operaţii, Angela speră să scape de umilinţă şi izolare