Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lista REPER pentru alegerile parlamentare: fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, şi activistul LGBT Florin Buhuceanu

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, şi activistul pentru drepturile LGBT, Florin Buhuceanu, fac echipă cu REPER şi candidează în alegerile parlamentare pentru Senat şi Camera Deputaţilor, la Bucureşti, anunţă formaţiunea.

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 15:45

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, şi activistul LGBT Florin Buhuceanu, pe listele REPER pentru parlamentare - Facebook

”Candidez din partea Partidului REPER pentru că am găsit aici o insulă a democraţiei funcţionale, fără găşti şi interese personale. Eu cred că fiecare partid care menţine democraţia internă poate reprezenta bine comunităţile şi oamenii. De aceea deschid lista REPER Bucureşti la Senat şi revin în politică cu toată experienţa acumulată în ultimii ani în ceea ce priveşte elaborarea legislaţiei, aplicarea eficientă a legilor şi monitorizarea efectelor după implementare. Am experienţă în activitatea parlamentară, în Guvern, în ONG-uri, în administraţia locală şi mediul de afaceri, atât în România, cât şi în Republica Moldova”, a declarat Octavian Berceanu, potrivit News.ro.

”Cred că atât timp cât legile vor fi create în Parlamentul României cu toţi actorii relevanţi, prin dezbateri publice transparente, putem privi cu încredere spre viitor şi putem legifera. Munca mea pentru protejarea mediului din România este clară - lupt pentru o legislaţie care să învingă mafiile cu afaceri cu lemn din tăieri ilegale, cu deşeuri, cu arderile de gunoaie şi balastiere. Voi pune umărul pentru o legislaţie care să ofere predictibilitate pe termen lung, care să nu poată fi interpretată după bunul plac al baronilor locali şi care să nu lase „uşi” deschise infractorilor”, a mai afirmat Octavian Berceanu, candidat REPER Bucureşti la Senat.

”Din 1997 am luptat pentru eliminarea legislaţiei penale care a trimis mii de persoane gay în închisoare, sunt iniţiatorul primului marş pentru drepturile persoanelor LGBT din România şi am apărat (vezi activitatea Asociaţiei ACCEPT) drepturile omului, dreptul tinerilor la informare şi educaţie pentru sănătate şi accesul femeilor la servicii de sănătate sexuală şi reproductivă fără bariere. Astăzi fac mult-aşteptatul pas spre politică şi intru, alături de echipa REPER, în cursa pentru Camera Deputaţilor. A sosit timpul ca persoanele LGBT din România să aibă o reprezentare politică în Parlamentul României şi vocea lor să fie auzită, aşa cum merită. Cred în agenda progresistă a REPER, cred că împreună suntem mai puternici şi că doar atunci când politicienii şi civicii luptă cot la cot se pot schimba cu adevărat lucrurile în bine. Sunt aici să vă reprezint, aşa că mă bazez pe susţinerea voastră”, a declarat Florin Buhuceanu, candidat REPER Bucureşti la Camera Deputaţilor.

Articolul continuă după reclamă

Ramona Strungariu: "Oameni de mare calibru pe listele REPER"

”Am fost acuzaţi că am cerut locuri, că am ţinut de scaune şi că asta ne-a împiedicat să coagulăm forţele reformiste. Nimic mai greşit. Pe listele REPER din întreaga ţară se regăsesc, pe locuri eligibile, oameni de mare calibru pentru societatea civilă, pentru mediul academic, pentru diplomaţie, cultură sau mediul de afaceri românesc, profesionişti şi experţi care au dovedit deja performanţa în domeniile lor de activitate. Printre ei se numără şi Florin Buhuceanu şi Octavian Berceanu. Suntem mândri că facem echipă împreună şi abia aşteptăm să livrăm din Parlamentul României rezultate pentru oamenii care aşteaptă schimbarea de peste 30 de ani”, a declarat Ramona Strugariu, copreşedinta REPER.

”Salut prezenţa lui Florin Buhuceanu şi Octavian Berceanu pe listele REPER Bucureşti în alegerile parlamentare. Aceşti oameni sunt adevărate forţe ale naturii, spirite neîmblânzite care sfidează statu-quo-ul şi, mai presus de toate, poartă în ei curajul şi determinarea de a lupta pentru o societate mai dreaptă. Sunt reprezentanţi autentici ai societăţii civile, cei care ştiu că schimbarea nu vine din compromisuri, ci din tăria de a sta drept în faţa furtunii şi de a spune: aici suntem, ne pasă şi nu plecăm nicăieri. Oameni, înainte de toate — acesta nu e doar un slogan, ci un crez pe care cei ca ei îl întruchipează în fiecare zi”, a declarat Cătălin Teniţă, preşedintele REPER Bucureşti şi candidat la Camera Deputaţilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Alegeri parlamentare 2024 » Lista REPER pentru alegerile parlamentare: fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, şi activistul LGBT Florin Buhuceanu