O şcoală din Hunedoara s-a transformat, pentru o zi, într-un spital (Video)
Vorbim de o misiune pentru viaţă, desfăşurată în mai multe zone din vestul ţării, prin care oamenii care au rareori şansa să ajungă în faţa unui specialist primesc vizita unei caravane medicale.
De Redactia Observator la 18.06.2019, 11:28Vorbim de o misiune pentru viaţă, desfăşurată în mai multe zone din vestul ţării, prin care oamenii care au rareori şansa să ajungă în faţa unui specialist primesc vizita unei caravane medicale. 30 de cadre medicale şi un arsenal de aparatură de ultimă generaţie fac posibilă misiunea spitalului mobil.
În comuna Râu de Mori, de la poalele Retezatului, oamenii au privit uimiţi o lecţie despre acordarea primului ajutor. O procedură care poate face diferenţa între viaţă şi moarte.
Însă dincolo de cursul inedit, vestea că pot ajunge în faţa unui specialist a strâns o mulţime de localnici încă de la primele ore ale zilei în şcoala devenită, pentru o zi, spital.
Dr. Corneliu Cornea medic specialist ATI: Este un laborator mobil, exact aceleaşi tipuri de aparate le folosim şi noi în clinica noastră, în care facem mai multe analize.
Iniţiativa a pornit de la medicul Dorel Săndesc, şeful clinicii de ATI a Spitalului Judeţean Timişoara. A adus cu el 30 de medici şi aparatură de ultimă generaţie.
Împreună formează Caravana „Împreună pentru viaţă". În vizita lor, s-au întâlnit şi cu un pacient căruia au reuşit să-i salveze viaţa.
Dr. Dorel Săndesc, medic primar ATI: A fost un moment deosebit de emoţionant pentru noi, să ne întâlnim cu acest tânăr care a fost victima unui sever accident de circulaţie şi care anul trecut a stat în comă profundă 3 luni, în secţia noastră. Şansele erau minime.
Tânăr: Mă bucur că mă întâlnescu cu ei într-un mod prietenos. De atunci nu mai ştiu, dar şi-au făcut datoria, mai ales Terapia, m-au făcut să îmi revin.
Din echipa salvatorilor au făcut parte şi tineri la început de carieră. Proiectul a început anul trecut, iar acesta este al cincilea popas al caravanei.