Antena Meniu Search
x

Cine este Pohang Steelers, adversara lui Dan Petrescu din optimile Ligii Campionilor Asiei! Competiţia e LIVE în AntenaPLAY

Cine este Pohang Steelers, adversara lui Dan Petrescu din Liga Campionilor Asiei! Jeonbuk Hyundai, formaţia pregătită de antrenorul român, şi-a aflat adversara din optimile Ligii Campionilor Asiei.

de Redactia Observator

la 28.12.2023, 11:53

- Hepta

Pentru un loc în sferturile de finală, echipa lui Dan Petrescu va trebui să treacă de o rivală din campionatul intern, Pohang Steelers. Liga Campionilor Asiei se vede exclusiv în AntenaPLAY.

Cine este Pohang Steelers, adversara lui Dan Petrescu din Liga Campionilor Asiei!

Pohang Steelers este vicecampioana din acest sezon din Coreea de Sud. Pohang a încheiat sezonul pe locul 2, cu 64 de puncte, în timp ce formaţia lui Dan Pertescu s-a clasat pe locul 4, cu 57 de puncte.

Clubul s-a înfiinţat pe 1 aprilie 1973 şi este unul dintre cele mai de succes cluburi din Coreea de Sud. Formaţia din Pohang are cinci titluri de campioană în Coreea de Sud şi s-a impus de trei ori în Liga Campionilor Asiei. Primele două titluri continentale au venit în 1997 şi 1998, în timp ce ultimul a fost cucerit în 2009.

Pohang Steelers a încheiat pe primul loc în faza grupelor Ligii Campionilor Asiei, cu cinci victorii şi un rezultat de egalitate.

În 2023, Jeonbuk şi Pohang s-au întâlnit de cinci ori. Echipa lui Dan Petrescu a pierdut de patru ori şi a obţinut un singur rezultat de egalitate, în play-off-ul din Coreea de Sud, în luna octombrie. Antrenorul român s-a aflat pe banca lui Jeonbuk la trei dintre aceste partide, rezultatul de egalitate fiind obţinut sub comanda sa.

Lotul celor de la Pohang Steelers este cotat la 12,93 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Cel mai bine cotat jucător este brazilianul Zeca, cu o cotă de piaţă de 1 milion de euro.

Partidele tur ale echipelor din est din optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei se dispută pe 12 şi 13 februarie, urmând ca pe 19 şi 20 februarie să se dispute meciurile retur.

În cazul în care va obţine calificarea, echipa lui Dan Petrescu se va duela în sferturi cu câştigătoarea dintre Ulsan Hyundai FC şi Ventforet Kofu.

Tragerea la sorţi a meciurilor din optimile Ligii Campionilor Asiei

Meciurile din vest:

  • FC Nasaf – Al Ain FC
  • Al Fayha FC – Al Nassr
  • Sepahan SC – Al Hilal
  • Navbahor – Al Ittihad

Meciurile din est:

  • Jeonbuk Hyundai Motors FC – Pohang Steelers
  • Ulsan Hyundai FC – Venforet Kofu
  • Shandong Taishan FC – Kawasaki Frontale
  • Bangkok United – Yokohama F. Marinos

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 13 canale LIVE, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » AntenaPLAY » Cine este Pohang Steelers, adversara lui Dan Petrescu din optimile Ligii Campionilor Asiei! Competiţia e LIVE în AntenaPLAY