Antena Meniu Search
x

În aglomerația pe Autostrada Soarelui, mulți șoferi au încălcat regulile

În prima zi de minivacanţă, o mare de maşini a umplut Autostrada Soarelui. Zeci de mii de şoferi s-au înghesuit în coloane întinse pe kilometri buni. Şi nu toţi au trecut testul civilizaţiei. Într-un slalom periculos, unii au transformat banda de urgenţă în bandă de viteză.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 13:09

Vezi și

În prima zi de minivacanţă, o mare de maşini a umplut Autostrada Soarelui. Zeci de mii de şoferi s-au înghesuit în coloane întinse pe kilometri buni. Şi nu toţi au trecut testul civilizaţiei. Într-un slalom periculos, unii au transformat banda de urgenţă în bandă de viteză. Alţii şi-au pus în pericol propriul copil: l-au scos aproape cu totul pe trapa maşinii. Poliţiştii, care promit razii de amploare în toată această perioadă, au prins chiar de ieri primii şoferi drogaţi. 

Bară la bară încă de la intrarea pe Autostrada Soarelui, aceşti şoferi fac tot ce le stă în putinţă să câştige fie şi un metru de drum. Cu orice risc. Nu contează că alte câteva mii de persoane aşteaptă în coloana lungă de câţiva kilometri. Sau că pe banda de urgenţă pot fi maşini oprite. Grăbiţi, şoferii ne depăşesc în viteză.

Nu parcurgem mai mult de 10 kilometri spre Constanţa şi ne oprim din nou. Lângă noi, surpriză: un copil iese aproape cu totul pe trapa maşinii. Adulţii din autoturism îl lasă să circule aşa, chiar dacă o simplă frână l-ar putea răni grav.

De o surpriză de proporţii au avut parte şi poliţiştii. Primul şofer oprit în trafic, la staţia de taxare de la Feteşti, a fost şi primul care s-a ales cu dosar penal. Conducea după ce consumase droguri.

Regulile de circulaţie par facultative şi pentru acest şofer parcat ilegal pe autostradă.

În următoarele trei zile, când românii din toată ţara pornesc la drum, în minivacanţă, mii de poliţişti vor fi şi ei în trafic, cu peste 300 de radare. 30 - doar pe Autostrada Soarelui - o şosea de mare viteză, care, din cauza şoferilor inconştienţi, e aproape săptămânal scena unui accident grav.

În prima zi de minivacanţă, nu doar şoseaua de mare viteză spre litoral a fost aglomerată, ci şi parcările şi benzinăriile de pe autostradă. Şi acolo, unii turişti şi-au dat din nou măsura civilizaţiei: au lăsat în urmă ambalaje, chiştoace şi resturi aruncate la întâmplare, pe jos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » În aglomerația pe Autostrada Soarelui, mulți șoferi au încălcat regulile